Skip to main content

Kannattaako leivät korvata riisikakuilla?

Leipä

Tämän blogi postauksen idea tuli minulle, kun selailin instagramia ja havaitsin, että aika moni somevaikuttaja hyvinvoinnin parissa suosii riiskikakkuja. Miksihän? Uskoisin, että syy liittyy riisikakkujen "vähäkalorisuuteen" ja gluteenittomuuteen. Riisikakuthan ovat aika tyhjää täynnä (siis jos katsotaan ravintoaineita), joten miksei riisikakkuja voisi korvata ihan oikealla täysjyväruisleivällä?
Tässä postauksessa vertailen riisikakun (tavallinen maustamaton riisikakku) ja ruisleivän (Vaasan ruispalat) eroja ravintoarvoissa:

Proteiinia ruisleivässä on 3,3g ja riisikakussa 1,3g
kuitua                                3,5g                        1,2g
energiaa                              90kcal                   58 kcalKivennäisaineita ruisleivässä on moninkertainen määrä verrattuna riisikakkuun, esimerkiksi erityisesti kalsiumia,kaliumia ja fosforia.
Vitamiineista ruisleivässä on merkittävästi enemmän karotenoideja, c-vitamiinia, b-ryhmän vitamiineja sekä k-vitamiinia.

Tässä siis vertailin vain yhtä kappaletta kumpaakin. Ravinteiden määrähän kasvaa kun syödään useampi kappale päivän aikana. Tästä vertailusta huomaa, että leiväksi kannattaisi ehdottomasti valita ruisleipä eikä riisikakku.

Miksi siis syödä tyhjää energiaa kun toisella vaihtoehdolla voit oikeasti saada arvokkaita ravinteita kehoosi? Tämmöistä pohdintaa tänään. Usein tämmöisillä pienillä paremmilla valinnoilla on pidemmän päälle isommat terveysvaikutukset.

Mukavaa juhannusviikon alkua! Ensi viikolla lisää meidän alkukesän kuulumisia ja asiaa vauvan yöunista.

Lähteenä käytetty fineli.fi -verkkosivustoa.

💗 Jennikatja

Edellinen postaus:Kesällä...

Lue myös:


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä