Skip to main content

Hyvinvointi lukemista kesään

Tässäpä pieni postaus liittyen kirjoihin. Olen kevään ja kesän aikana lukenut useita hyvinvointiin liittyviä kirjoja ja esittelen tässä kaksi erinomaista teosta.

Kirjat

Pitkän ja hyvän elämän biologia (Elizabeth Blackburn & Elissa Epel)


Tämä kirja kertoo kaiken tarpeellisen tiedon telomeereistä ja miten niiden avulla voit elää terveempää elämää ja hidastuttaa kehon solujen vanhenemisprosessia. Telomeeritutkimus on uusinta uutta ja kovin suosittu tutkimuskohde. Tässä kirjassa asiat ovat selitetty hyvin käytännönläheisesti, joten tieteellisen sanaston hallintaa et tarvitse. Todella kiehtova kirja!

Hyvinvoinnin vallankumous -tulehdusta ehkäisevä elämäntapa (Maria Borelius)

Tässä kirjassa Maria on aloittanut terveellisten elämäntapojen harjoittelun ja sitä seurataan pitkin kirjaa. Hän on haastatellut teokseen paljon eri asiantuntijoita ja yrittää löytää vastauksia tärkeisiin kysymyksiin, kuten miten ruokavalion avulla voi ennaltaehkäistä kehon hiljaista tulehdusta? Suosittelen tätä lämpimästi. 

Muutama kevään aikana suorittamani opintojakso keskittyi kehon matala-asteiseen tulehdukseen. Tämä tutkimuskohde on erittäin mielenkiintoinen, sillä matala-asteinen tulehdus on monen sairauden taustalla. Erittäin piruliaaksi tämä tulehdus ehtii kasvaakin, koska se ei ilmoittele olostaan kuin vasta sitten kun tuhoja on jo tapahtunut. Kehon hiljaista tulehdusta voi parhaiten ehkäistä ravintorikkaalla ruoalla, säännöllisellä liikunnalla, suoliston hyvinvoinnista huolehtimalla ja varmistamalla riittävä palautuminen. Kurkkaa tästä edellinen postaus matala-asteisesta tulehduksesta.

Aurinkoista kesäpäivää!

❤Jennikatja

Edellinen postaus: Aivoja buustaava ruokavalio

Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä