Skip to main content

VHH ruokavalio esimerkkejä: näin koostat vhh:n herkullisesti

Vhh esimerkki

Ketoilu on ollut pinnalla, mutta sen haittavaikutuksista on myös nykyään puhuttu enemmän. Itse suosin ketoilun sijaan vähähiilihydraattista ruokavaliota. Tässä postauksessa kerron miksi.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio on erinomainen valinta monista syistä. Tässä muutamia syitä, miksi vhh ruokavalio kannattaa:


1. Painonhallinta: 

Vähähiilihydraattinen ruokavalio voi auttaa sinua saavuttamaan ja ylläpitämään terveellistä painoa. Kun vähennät hiilihydraattien määrää ruokavaliossasi, kehosi alkaa polttaa enemmän rasvaa energiaksi. Tämä voi auttaa sinua pudottamaan ylimääräisiä kiloja ja pitämään painosi hallinnassa.


2. Verensokerin tasapaino: 


Vähähiilihydraattinen ruokavalio voi auttaa pitämään verensokerin tasaisena. Kun vältät nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja, kuten sokeria ja valkoista viljaa, verensokerisi ei nouse yhtä nopeasti. Tämä voi auttaa välttämään verensokerin heilahteluja ja pitämään energiatasosi tasaisena koko päivän.


3. Energia ja keskittymiskyky: 

Vähähiilihydraattinen ruokavalio voi auttaa sinua saamaan tasaisen energiatason ja parantamaan keskittymiskykyäsi. Kun syöt vähemmän hiilihydraatteja, kehosi oppii käyttämään rasvaa energianlähteenä. Rasva on kestävämpi polttoaine kuin hiilihydraatit, joten saat pidempään kestävää energiaa ja paremman keskittymiskyvyn.


4. Ruokahalun hallinta: 

Vähähiilihydraattinen ruokavalio voi auttaa sinua hallitsemaan ruokahaluasi paremmin. Hiilihydraatit voivat aiheuttaa verensokerin nopeita nousuja ja laskuja, mikä voi johtaa äkilliseen nälän tunteeseen. Kun vähennät hiilihydraattien määrää ruokavaliossasi, ruokahalusi pysyy tasaisempana ja voit välttää napostelua ja ylensyöntiä.


5. Terveyshyödyt: 

Vähähiilihydraattinen ruokavalio voi tarjota monia terveyshyötyjä. Se voi auttaa alentamaan verenpainetta, parantamaan veren rasva-arvoja ja vähentämään tulehdusta kehossa. Lisäksi se voi auttaa vähentämään riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Lue lisää: Vhh-ruokavalio voi vähentää herkkujen syömistä


Nämä ovat vain muutamia syitä, miksi vähähiilihydraattinen ruokavalio kannattaa. Se voi auttaa sinua saavuttamaan terveellisen painon, pitämään verensokerin tasapainossa, parantamaan energiatasoa ja keskittymiskykyä, hallitsemaan ruokahalua ja tarjoamaan monia terveyshyötyjä. Kokeile vhh ruokavaliota ja huomaa sen positiiviset vaikutukset omaan hyvinvointiisi!


Tässä muutamia hyviä esimerkkejä vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta:


1. Aamiainen: Munakas vihanneksilla (esim. paprika, pinaatti, sipuli) ja pekoni. Voit lisätä joukkoon myös vähärasvaista juustoa tai avokadoa.


2. Lounas: Kana- tai lohisalaatti runsaalla vihreällä salaattipedillä. Lisää joukkoon esimerkiksi kurkkua, tomaattia, paprikaa ja oliiviöljyä.


3. Välipala: Pähkinöitä ja siemeniä. Esimerkiksi mantelit, cashew-pähkinät ja auringonkukansiemenet ovat hyviä vaihtoehtoja. Lisää tähän banaani tai omena.


4. Päivällinen: Kananrintaa tai lohta, höyrytettyjä vihanneksia (esim. parsakaali, porkkana, kukkakaali) ja oliiviöljyä.


5. Iltapala: Kreikkalainen jogurtti marjoilla ja pähkinöillä. Voit myös lisätä joukkoon hieman hunajaa tai kanelia. Kasviksista saat lisää virtaa, joten pilko muutama porkkanatikku ja lisää lautaselle myös kirsikkatomaatteja.


Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta. Lisää esimerkkejä ja tarkemmat ohjeet vhh:n noudattamiseen löydät täältä.


Onko sinulla kokemuksia vhh:sta?

Jaa oma kokemuksesi alle.


💓 Jenni


Edellinen postaus: Millaisia tavoitteita kannattaa asettaa?


Lue myös:


💓 Koosta vhh oikein

💓Eroon turvotuksesta -näin onnistut

 💓5 vinkkiä kevyempään oloon

💓 Miten syödä terveellisesti lapsiarjen keskellä?


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

The U.S.Food and Drug Administration (FDA) says about 80 percent of U.S. adults take some form of caffeine every day. Accordingly, coffee is one of the most commonly used ingredients in the world. But caffeine does so much more than just keeping you awake.It’s a central nervous system stimulant that affects your body in numerous ways. So, let's talk about this and why drinking coffee might not be good for for you. While there has been numerous studies about the benefits of coffee, such as it increases alertness , lowers the risk of depression and reduces the risk of brain diseases , it has also negative effects on sleep and anxiety and it can cause headaches, panic attacks, adrenal fatigue, loss of energy, it can deprive minerals and vitamins from your body (read more on here ) As I mentioned before( here ), I quit drinking coffee last spring. Well, how did I get the idea to stop drinking coffee? After consuming my morning coffee, I noticed that at first it made me feel

Why Are Cola Drinks So Addictive?

Did you know that in Argentina people drink the most soft drinks in the world? Their annual consumption is 155 liters per capita.  Not far behind is number two, the USA with 154 liters per capita. Americans are one of the largest consumers of the soda drinks in the world because of their modern lifestyle and high incomes. As it is very common to drink colas or other soft drinks but I have heard many people saying that they cannot stop drinking them. I started to wonder what is it that makes drinking Coca-Cola so addictive? Is it the caffeine, sugar or the artificial sweeteners? Besides what's the harm in drinking Coca-Cola? Below I will examine these three issues. Caffeine content The caffeine content in a 330ml serving of regular (sugar) Coca-Cola is about 32 mg. Compared to a a mug of coffee which contains 100 mg of caffeine that is a bit less. According to the Coca-Cola company the caffeine in their drinks is not addictive. However, if you are really sensitive to caffein

Viimeinen hormonimyrsky: imetyksen lopettaminen

  Olen imettänyt lähes vuoden ja nyt tämä tie on tullut päätökseen. Imettäminen herättää paljon tunteita ja vaikka olenkin ollut onnellinen siitä, että olen pystynyt tarjoamaan molemmille lapsilleni parasta ravintoa, ei se ole aina sujunut ongelmitta. Usein pohdin, että pulloruokinnassa olisin päässyt "helpommalla". Kuitenkin molempien kanssa jatkoin imetystä sitkeästi ja näin jälkikäteen ajatellen onneksi niin tein 💗 Ehkäpä tämän vuoksi imetyksen lopettaminen kuopuksen kohdalla ei ollutkaan niin helppoa. Viimeiset imetyskerrat sijoittuivat rauhallisiin aamuhetkiin joten sen lopettaminen minulle olikin haikeaa. Miksi? Ehkä se oli se läheisyys ja tunne siitä, että se on sitten niin lopullista. Nautin, kun sain pitää vauvan vielä hetken aikaa rauhallisena vieressä. Lopulta tulikin päivä, jolloin tyttö heräsi mieheni kanssa enkä enää imettänytkään. Eilisen kerta olikin ollut tietämättäni viimeinen kerta. Mitä kehossani sitten tapahtui, kun imetys loppui? Pari päivää lopettamise

5 Effective Weight Loss Drinks

When it comes to losing weight, there is a lot of different kinds of detox packages and weight loss drinks available. However, I would not recommend using these products because they only offer short term benefits if any benefits at all. Instead I encourage to use a weight loss method which is sustainable. Usually this is acquiring healthy eating and exercising habits for life. You can achieve this by following my online nutrition programmes . Surely different starter kits, such as detox kits and ready to eat soup diets may come in handy but eventually when you have lost some weight, you should opt for methods which offer permanent results. Therefore, in this post I will share with you 5 effective weight loss drink recipes. I would like to remind you that drinking these drinks are not your only diet.  On the contrary, these are recommended beside your healthy meals and these healthy drinks could replace your other sugary sodas and juices..Besides they are also healthy and delicio

How to Stay Young and Healthy

The other day I watched a really interesting BBC document about how to stay young and more specifically how to prevent dementia and Alzheimer's disease. As you get older your brains begin to shrink. As a result of this your cognitive skills diminish. How to prevent this? The key is to use your brains on a daily basis. More specifically scientists have discovered that learning a new language has the most efficient way to prevent dementia because learning will increase the size of your brain. According to these scientists other important ways to affect the size of your brain were reading exercising in general learning a new skill, such as playing guitar studying In the document researches investigated whether regular walks or ping poll plays had an effect on the brain tissue. The test groups walked or played ping poll for 2 hours per week. The results revealed that both test groups gained positive effects on their brain tissue because of their increased exercise. Mo

Paljonko mökin rakentaminen maksaa?

* kaupallinen yhteistyö  osakesijoittaja.fi  Rakentaminen on arvokasta puuhaa varsinkin tänä päivänä, kun rakentamiskustannukset vain tuntuvat nousevan. Kuitenkin suurimpaan osaan rakentamiskustannuksiin voi vaikuttaa itse omilla valinnoillaan. Kustannukset syntyvät muun muassa kesämökin koosta, muodosta, toteuttamistavasta sekä varustelutasosta. Erot syntyvät varsinkin lämmitys- ja ilmastointiratkaisuista sekä materiaalivalinnoista. Näiden lisäksi myös valmiin mökin sisustaminen maksaa. Olemmekin kohta pääsemässä tähän vaiheeseen rantasaunassa. Kun kustannuksia on tullut hieman odotettua enemmän rakentamisvaiheessa tarkoittaa se sitä, että joudun miettimään sisustusvalintoja tarkemmin. Alun perin ideana olikin ostaa mahdollisimman paljon käytettyä, sillä oma arvomaailmani on muuttunut paljon parin viime vuoden aikana. Käytetty linjalla siis mennäänkin, mutta muutamia tavaroita, joudumme teetättämään, jotta saadaan esimerkiksi sopiva keittiötaso. Mitä tulee rakentamiskustannuksiin, nii