Skip to main content

Miten syödä terveellisesti lapsiarjen keskellä?


Tämän postauksen aiheesta minulta on kysytty usein eli vinkkejä siihen, miten pystyisi syömään terveellisesti arjen ollessa hektistä. Näinhän se usein lapsiperheessä menee, että kun aika on kortilla, pitäisi ruoan valmistua melko nopeasti. Mutta ei hätää, kiireisenäkin voi syödä ravintorikkaasti. Tämän postauksen luonnostelin ennen pandemia-aikaa mutta nyt jos koskaan tämä aihe on ajankohtainen.

Ensimmäisenä tulisikin kiinnittää huomiota ruokailujen suunnitteluun. Kun mealprepping on valmiiksi suunniteltu, terveellisestä syömisestä tulee automaattista. Yleensähän hyvät aikeet syödä terveellisesti kaatuu kovaan nälkään ja siihen ettei mitään terveellistä naposteltavaa ole lähellä. Eikö? Kun seuraavan viikon menun suunnittelee valmiiksi sunnuntaina, on sitä helppo toteuttaa. Ennakointi on paras apu kiireeseen. Itse käyn yleensä sunnuntaisin kaupassa ja mietin mitä ruokaa seuraavalla viikolla valmistetaan. Tietenkin hedelmiä ja kasviksia pitää käydä viikollakin ostamassa, mutta isot ostokset voi tehdä yhtenä-kahtena päivänä. Viikon alkua helpotan myös sillä, että teen yhden ruoan sunnuntaina ja saatan pakastaakin siitä osan myöhempää käyttöä varten.

Toiseksi olisi hyvä kiinnittää huomiota ateriarytmiin eli syödä 4-5 kertaa päivässä ja pitää tästä oikeasti kiinni. Kassiin kannattaa pakata hätävaroja esimerkiksi pähkinöitä, kuivattuja marjoja, hedelmiä ja tuorepatukoita. Monen kompastuskivi on juuri tämä: töissä syödään lounas mutta välipala jää syömättä ja seuraava ruoka onkin vasta viiden aikaan kotona, jolloin nälkä on aivan pohjaton. 

Kolmanneksi kannattaa valita kaupasta sellaisia raaka-aineita, joista on nopea valmistaa ruokaa. Esimerkiksi pakastekasvikset säästävät paljon aikaa ja ovat ihan yhtä hyviä kuin tuoreetkin. Lisukkeeksi on helppo höyryttää parsakaali-kukkakaali-porkkana mix. Myös kirsikkatomaatit, paprikat ja porkkanaraaste huuhtoutuvat helposti kasvislisukkeeksi. 

Halusin tällä postauksella herätellä sinua miettimään omia arjen valintoja. Tarkoituksenani ei ole syyllistää ketään vaan antaa vinkkejä ja saada sinut pohtimaan omia ehkä automatisoituneita valintoja. Pienten lasten äitinä voi syödä hyvin ja laadukkaasti, vaikka aikaa on rajallisesti. Jätä siis seuraavalla kerralla nugetit pakastealtaaseen ja valitse kasviksia ja pinaattikeittoa matkaan. On ihan ok välillä turvautua valmiisiin aterioihin, mutta niistä kannattaa valita terveellisimmät vaihtoehdot. Haluathan ravita pikku kehoja laadukkaalla polttoaineella?

💗 Jennikatja


Lue myös:


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä