Skip to main content

My day


Vuorossa blogipostaus My day:sta eli mitä puuhailen normaali arkipäivänä..

Aamu alkaa puoli kuuden-kuuden välillä pienen vauvan herätessä. Esikoinen saattaa olla jo alakerrassa hereillä. Molemmat lapseni ovat oikeita early birdejä 😀 mutta se ei haittaa, sillä tykkään itsekin herätä aikasiin. Tosin olisihan se mukavaa palata vanhoihin omiin rutiineihin ja venytellä aamulla yksin hiljaisessa talossa. Ehkä tämäkin aika joskus koittaa. Herättyämme alkavat vauvan, esikoisen ja minun aamutoimet. Vauva ei jaksa olla kauaa hereillä ennen ensimmäisiä päiväunia, joten aamutoimet ovat aika rivakat. 

Ensimmäiselle vaunulenkille lähdemme noin puoli kahdeksan maissa. Esikoinen tulee myös mukaan, sillä näin aloitamme joka päivä kotikoulun. Täytyy myöntää, että nämä  aamun vaunulenkit ovat usein päivän kohokohta. Keväinen kaunis aamu saa minut niin hyvälle tuulelle. Raitis ilma herättää myös koululaisen aivot ja kaipaan itse aamulla liikettä ja ulkoilmaa. Tähän tapaan kun on tottunut, niin ei voi olla ilmankaan 😀 Palattuamme aamu reippailulta, vauva jatkaa uniaan ulkona ja sillä aikaa juon aamukahvit, opetan esikoista ja yritän tehdä omia opiskeluja eteenpäin. Täydennän ravitsemustieteen opintoja Itä-Suomen yliopistoon. Tämä kombo on ollut vähän haastavaa, sillä esikoinen ei vielä suoriudu pitkistä kouluohjeista yksin. Ymmärrän kyllä monien alakoululaisen vanhempia, sillä he joutuvat omien töidensä lomassa venymään lasten koulutehtävien opettamiseen. Onneksi oma lapseni on taitava koululainen ja pystyn häntä oman ammattitaidon avulla opastamaan entistä itsenäisemmäksi.


Kun vauva herää, syömme lounasta ja viihdytämme häntä ja kotikoulu jatkuu. Vauva on hereillä pari tuntia, jonka jälkeen on vuorossa seuraavat unet. Nukutan vauvan myös toisille unille ulos. Näin saan itsekin raitista ilmaa, liikettä keholle ja esikoinen saa rauhassa leikkiä sisällä. Kotikoulu on yleensä loppunut näihin uniin mennessä.

Ulkoa tultua keitän teetä ja syömme välipalaa. Tykkään juoda teetä/kahvia ulkoilun jälkeen. Kuuma juoma rentouttaa kivasti ja mikä parasta, saan sen juoda rauhassa kun vauva nukkuu.

Kun vauva herää, on taas ruokailun aika ja teemme perheen kesken eri kotiaskareita. Tässä talossa eivät kotityöt lopu 😀 Tässä välissä saatan myös itse käydä treenaamassa. Käyn juoksemassa tai teen HIIT-treeniä pihalla. Olen lenkkeillyt kerran tai kahdesti viikossa pelikaverin kanssa turvaväli huomioiden. Nämä ovat viikkojen kohokohtia, sillä kotiäitinä ollessa kaipaan aikuisten seuraa.

Iltatoimet alkavat kuuden maissa ja lapset menevät nukkumaan seitsemän-puoli kahdeksan maissa.  Kun lapset ovat nukkumassa, siivoilen kotia, juon iltateetä ja katson jotain hömppäsarjaa ja luen kirjaa. Tarvitsen pienen rauhoittumishetken illalla ennen kuin pystyn nukahtamaan. Lisäksi haluan siivota keittiön ja olohuoneen mukavan siistiksi aamua varten.

Pitää mainita, että meidän arki ei hirveästi erotu ajasta ennen koronaa, sillä ulkoilemme muutenkin paljon ja puuhailemme kotona ja pihalla eri askareiden parissa. Minulle on tärkeää, että lapset liikkuvat säännöllisesti ulkona ja viettävät aikaa luonnossa. Toki esikoisella on normaalisti pari harrastusiltaa viikossa mutta muut illat rauhoitamme kotona ololle. Koulunkäynti on lapselle työtä, joten lapsenkin tulisi rauhoittua ja rentoutua koulun jälkeen. Itselläni on parit treenit iltaisin tai joskus ohjauksia mutta ei viikon jokaisena päivänä. 

Toivottavasti sielläkin sujuu korona-aika hyvin!Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä