Skip to main content

10 vinkkiä turvotuksen vähentämiseen

Vaivaako turvotus? Kokeile alla olevia vinkkejä ja saatat päästä kiusallisesta turvotuksesta eroon.

1. Syö säännöllisesti pieniä aterioita 5 kertaa päivässä.

2. Lisää kuitujen määrää.

Kuidut auttavat suolen toiminnassa, mikä jo sinällään vähentää turvotuksen tunnetta vatsassa. Tähtää 25 g päivässä. Hyviä kuidun lähteitä ovat kaurapuuro, täysjyväviljatuotteet, päärynä, avokado. Kaurapuuro marjojen kanssa on hyvä nesteenpoistaja.

3. Vältä suolan käyttöä.

Muistathan, että leivässä on yleensä paljon suolaa, leikkeleistä ja juustoista puhumattakaan. Jos käytät näitä elintarvikkeita, valitse vähäsuolaisin vaihtoehto tai sydänmerkki. Älä lisää suolaa riisiä keittäessäsi. Katso myös paljonko kasvis- ja lihaliemikuutiosi sisältää suolaa. Voit yllättyä!Suolaa tulisi saada maksimissaan 5g päivässä. Useilla suomalaisilla tämä määrä ylittyy reilusti.

4. Vältä nopeita hiilihydraatteja.

Näitä ovat muun muassa sokeri ja valkoviljatuotteet. Nämä keräävät nestettä elimistöösi ja aiheuttavat turvotusta etenkin mahan seudulla.

5. Muista juoda tarpeeksi vettä, jotta aineenvaihduntasi pysyy kunnossa.

Jos et joudu käymään vessassa joka toinen tunti, juot todennäköisesti liian vähän vettä.

6. Sauno!

Saunominen on hyvä keino poistaa nestettä ja ylimääräisiä kuona-aineita kehostasi. Kokeile ihon kuivaharjausta ennen saunomista. Tsekkaa myös aiheeseen liittyvä detox-postaus täältä.

7. Panosta hyviin yöuniin, sillä turvotus poistuu nukkuessasi.

8. Lisää ruokavalioosi seuraavia hyviä luonnollisia nesteenpoistajia kuten mansikka, inkivääri, piparminttu, persilja, ananas.
9. Älä unohda reipasta liikuntaa ja venyttelyä.

Reipas kävely riittää laittamaan nesteet liikkeelle. Muista juoda tarpeeksi lenkin jälkeen. Venyttely poistaa kehosta kuona-aineita ja vilkastaa suolen toimintaa.

10. Kokeile vähentää viljatuotteiden ja maitotuotteiden nauttimista.

Joillekin ihmisille vilja- ja maitotuotteet kerääävät nestettä kehoon ja aiheuttavat hiljaista tulehdusta.
Kokeile kuulutko tähän ryhmään ja vaihda normaalit viljat gluteenittomiin tuotteisiin ja korvaa maitotuotteet kasvismaitovalmisteilla. Saatat yllättyä siitä, miten suolistosi rauhoittuu ja turvotus vähenee! Kokeile tätä ainakin viikon verran niin huomaat tuloksia.

Jos sinua kiinnostaa päästä eroon turvotuksesta ja freesata olotilaa vielä lisää, tutustu Neljän viikon vhh- dieettiini täältä. Neljä viikkoa on hyvä aika opetella pieniä muutoksia ja näin ollen saavuttaa hyvinvoiva keho! Tämä ei ole keto-dieetti vaan panostamme hyviin hiilihydraatin lähteisiin ja karsimme huonot pois ruokavaliosta. Kaikki ravintovalmennukseni perustuvat laadukkaaseen ravintoon (ilman lisäravinteita) ja keholle tarjotaan terveellistä polttoainetta. Emme siis laske kaloreita tai harjoita kitudieettejä. Voit valita ateriasi valmiista kokonaisuuksista.

💗 Jennikatja

Lue myös:


Comments

Post a Comment

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä