Skip to main content

Kevyemmin kohti kesää -dieetti

Olet varmaankin kuullut keto- tai vhh-dieetistä. Niiden suosio on viime aikoina kasvanut, mutta mihin nämä dieetit ja niiden suosio oikein perustuvat? Ketogeenisellä eli hyvin vähähiilihydraattisella ruokavaliolla elimistö menee ketoosiin eli tilaan, jossa käytetään energianlähteenä rasvaa hiilihydraattien sijasta. Ketodieeteillä siis suositaan rasvaisia ruokia ja vältetään hiilihydraatteja. Jotta elimistö pystyisi menemään ketoosin (tilaan, jossa elimistö "polttaa" rasvaa) hiilihydraattien saanti tulisi jäädä päivittäin alle 50g. Tämä on todella vähän, sillä 50 grammaa hiilihydraatteja muodostuu kahdesta perunasta, lautasellisesta puuroa ja yhdestä leipäviipaleesta. Tämän lisäksi edes hedelmien ja marjojen saanti ei ole "sallittua". Voin myöhemmin avata lisää mielipidettäni ketodieetistä, mutta henkillökohtaisesti en suosittelisi sitä kenellekään, koska sen noudattaminen vaatii paljon itsekuria ja ei ole terveellistä koostaa ravintoa tavalla, jolla rasvat ovat päälähtöinen energianlähde.

Vhh-dieettejä on monenlaisia, mutta niille yhteisenä tekijänä on hiilihydraattien rajoittaminen ja proteiinien lisääminen. Näitäkin dieettejä noudattamalla voi tehdä omalle keholleen vahinkoa, jos ruokavalion koostaa väärällä tavalla. Olen suunnitellut Kevyemmin kohti kesää- dieetin pohjautuen hiilihydraattien rajoittamiseen järkevällä tavalla. Tässä valmennuksessa suosimme hyviä hiilihydraatteja, kuten marjoja, hedelmiä, kasviksia ja jonkin verran täysjyväviljatuotteita. Sen sijaan vältämme huonoja höttö hiilihydraatteja, kuten vaaleaa leipää, leivonnaisia, makeisia, limppareita yms.

Kevyemmin kohti kesää ravintovalmennus on tarkoitettu sinulle, joka haluat keventää oloasi ja laihduttaa tulevaa kesää varten. Vamennuksen päätavoite on karsia hiilihydraatteja ja lisätä proteiinin määrää ruokavaliossa. Lisäksi valmennuksen avulla pääset eroon turvotuksesta ja olosi kevenee nopeasti ilman nälän tunnetta. Valmennuksen kesto vain 4 viikkoa!

Miksi valita Kevyemmin kohti kesää dieetti?

  • nopea tapa saada tuloksia aikaan
  • pääset eroon turvotuksesta
  • hiilihydraattien rajoittamisen etuna on, että paino lähtee nopeammin tippumaan, koska hiilihydraatit sitovat kehossa nestettä.
  • erään ruotsalaistutkimuksen (Johansson 2014) mukaan vhh-ruokavalio vaimensi diabeetikon kroonista matala-asteista tulehdusta.

Mitä valmennus sisältää?

  • vhh-ruokavalio ilman kaloreiden laskentaa
  • helpot ohjeet
  • terveelliset reseptit
  • laihdutusvinkkejä
  • kesto vain 4 viikkoa
Valmennuksen voit tilata verkkokaupastani tai lähettämällä minulle sähköpostia osoitteeseen jennikatjawellness@gmail.com.

Iloa ja energiaa viikonloppuusi!

💗 Jennikatja

Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä