Skip to main content

Mitä syön päivän aikana?

Nyt olisi ruokapostauksen aika. Edellisen kerran julkaisin What I Eat in a Day -postauksen englanniksi yli vuosi sitten ja sen voit lukea täältä.

Raakasuklaa

Aamuni alkavat aina kaurapuurolla, jossa on marjoja, mango-pilttiä, pellavansiemenrouhetta ja vehnänalkioöljyä. Aloin lisäämään puurooni vehnänalkioöljyä, koska luin siitä ja sen sisältämästä linolihaposta (omega 6) mielenkiintoisia tutkimustuloksia, joiden mukaan sen lisääminen auttaa limakalvoja voimaan paremmin. Kärsin kuivista silmistä, joten tämä oli kokeilemisen arvoinen. Olen huomannut sen hyvät vaikutukset myös muualla kropassani, sillä ihoni on kosteampi. Puuron lisäksi syön yhden tai kaksi kauraleipää tai gluteenitonta leipää, jonka päällä on voita, avokadoa, juustoa ja keitetty kananmuna. Aamuisin juon yleensä matcha-teetä. Toisinaan nautin teen kanssa myös muutaman raakasuklaan.

Syön yleensä välipalan yhdeksän maissa töissä. Tämä on yleensä hedelmä ja tällä kertaa söin luomu omenan.

Lounaan syön aina noin klo 11 maissa riippumatta siitä olenko töissä vai en, koska viikonloppuisin herään myös samaan aikaan kuin arkena. Tällä kertaa lounaani sisälsi peruna-porkkana-herne-maissi kasviksia, kirsikkatomaatteja ja lohta. Ruokajuomana minulla on aina vesi.

Salmon

Välipalan aika on, kun tulen töistä kotiin. Tämä vaihtelee, mutta tällä kertaa se oli rypäleitä, kauraleipä, jonka päällä oli hummusta ja kananmunaa. Lisäksi join smoothien.

Riippuen päivän aktiviteeteista, syön joko toisen lämpimän ruoan välipalan tilalla ja kevyemmän iltapalan TAI ruokaisamman iltapalan ilman päivällistä kello kuuden maissa. Tällä kertaa söin iltapalaksi salaattia, jossa oli salaatin lehtiä (valmis Rainbowin sekoitus), kurkkua, avokadoa, kirsikkatomaatteja ja öljyfetaa.

Minulle sopii tämä ruokailurytmi erittäin hyvin, sillä olen huomannut sen rauhoittavan suolistoani ja olen yleensä hyvin nälkäinen aamulla ja lounaalla. Pidän iltaa kohti keventämisestä. Kirjoitin aiemmin säännöstä "Anna suolistosi ja ruoansulatuselimistösi levätä ainakin 12 tuntia joka yö" -täällä.

Kahvinjuonnin olen lopettanut kokonaan, koska aloin kärsiä vatsavaivoista ja huomasin, että kofeiini vaikutti yöunia huonontavasti. Kun lopetin kahvinjuonnin, huomasin, etten tarvitse keinotekoista energia piikkiä vaan kehon luontainen kortisoli taso pysyy paremmin vakaana ilman kofeiinia. Näin ollen minua ei väsytä iltapäivisin vaan vasta iltaisin niin kuin kuuluisikin. On ihana tunne nukahtaa heti kun laskee pään tyynyyn!Näin ei minulla ole todellakaan aina ollut, koska olen hyvin herkkäuninen ja olen kärsinyt nukahtamisvaikeuksista. Suosittelen kokeilemaan pystytkö sinä elämään ilman kahvia.

💗 Jennikatja

Comments

  1. Itsekin kärsin kuivista silmistä. Itse olen yrittänyt lisätä omega 3-öljyä ruokavaliooni ja se on kyllä auttanut. Olen myös lopettanut kahvinjuonnin ja tuntuu, että nukahdan helpommin. https://www.suomenkasvioljyt.fi/tietoa-camelinaoljysta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kommentista! Hyvien rasvojen lisääminen ruokavalioon auttaa myös kuivaan ihoon 👍 Monet muutkin ovat kertoneet minulle saman, että kahvinjuonnin lopettamisen jälkeen uni tulee illalla paremmin 👌

      Delete

Post a Comment

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä