Skip to main content

Mikä on luotettavaa ravitsemustietoa?


Ravitsemustiede on todella kiinnostava ala. Se on vielä melko nuori tieteenala ja siksi se kehittyy koko ajan huimaa vauhtia. Uusia tutkimuksia julkaistaan paljon ja tietenkin kaikkein "media seksikkäimmät" tulokset saavat mediassa jalansijaa. Tässä piilee vaara, sillä mediassa on esillä myös paljon tutkimuksia ja väitteitä, jotka eivät perustu oikeanlaiseen tieteeseen tai faktoihin. Lisäksi, jos näiden "tutkimustulosten" taustavaikuttajana on vielä arvostettuna pidetty julkisuuden henkilö, saatetaan yskilön mielipide nostaa ainoaksi totuudeksi. Vielä huolestuttavampaa on se, jos näitä yksittäisiä väärään faktaan perustuvia tutkimustuloksia rinnastetaan samanarvoiseksi satojen eriävien tutkimusten kanssa. Oma peruskoulutukseni on onneksi opettanut paljonkin lähdekriittisyyttä, mutta entäs valtaosa väestöstä, jotka eivät ole tottuneet arvioimaan ja suhtautumaan kriittisesti tutkimustuloksiin?

Nykyään myös ihmisten ravitsemustietoisuus ja kiinnostus omaa ravitsemusta kohtaan on kasvanut. Tämä lisää ihmisten tiedonjanoa erilaisia "tutkimuksia" kohtaan. Tutkimusten viidakossa on vaikea suunnistaa ja löytää luotettavaa tietoa. Onneksi meillä kaikilla on käytössämme terve maalaisjärki- jos jokin tutkimustulos kuulostaa liian hyvältä, se todennäköisesti on sitä.


Toinen hyväksi havaittu keino on turvautua ravintovalmentajaan, joka on opiskellut ravitsemustieteitä ja on perillä ravitsemuksellisista asioista. Mutta mitä yksilöllisellä ravinovalmennuksella tarkoitetaan?Mitä hyötyä on yksilöllisestä ravintovalmennuksesta verrattuna muihin verkkovalmennuksiin?

 Yksilöllinen ravintovalmennus perustuu juuri asiakkaan toiveisiin ja lähtökohtiin, siis hänen yksilöllisiin omiin tarpeisiinsa. Esimerkiksi jos asiakkaalla on ollut vaikeuksia painonhallinnassa ja hänen on vaikea kieltäytyä herkuttelusta, yksilöllisen ravitovalmennuksen avulla saavutetaan parhaimmat tulokset. Yksilöllisessä ravintovalmennuksessa analysoidaan ja tutkitaan asiakkaan tämän hetkisiä ruokailutottumuksia sekä mietitään muita elämää kuormittavia tekijöitä. Ihminenhän on paljon muutakin kuin vain hänen syömänsä ravinto. Monet muut asiat, kuten stressi, uni, elämänhallintataidot, elämänasenne ja mieliala vaikuttavat painonhallintaan. Tutkimusten mukaan onnistuneimmat painonpudotukset on saatu juuri yksilöllisen ravintovalmennuksen avulla. Tätä tukee myös se, että asiakas joutuu pohtimaan omaa ruokailukäyttäytymistään, joutuu olemaan "tilivelvollinen" ja sitoutuminen on parempaa kuin verkkovalmennuksessa. Kaikkein tärkeintä on juuri omaksua terveelliset elämäntavat ja oikeanlainen positiivinen asenne syömistä kohtaan. Ruoka on mielihyvän lähde ja kehomme polttoaine.

Alla esittelen tarjoamaani yksilöllistä ravintovalmennusta. Tämä paketti on edullisempi, koska se toteutetaan etäohjauksena puhelimitse ja sähköpostitse. Jos olet kiinnostunut lähivalmennuksesta, ota yhteyttä sähköpostitse.

Yksilöllinen ravintovalmennus

Tässä valmennuksessa kartoitetaan:

🍍ruokavalio ja elintavat
🍍elämää kuormittavat tekijät, kuten stressi, kiire
🍍unen laatu
🍍liikunnan ja palautumisen tila
🍍ruuansulatus
🍍energia-aineenvaihdunta
🍍aiemmat painonhallinta yritykset

 valmennus sisältää:
· yksilöllisen ravitsemuksellisen ohjauksen
· alkukartoituksen (toiveet/tavoitteet, taustatiedot)
· ruokapäiväkirjan analysoinnin
· väliarvioinnin ja loppupalautteen
· terveellisen ja yksilöllisesti juuri sinulle laaditun ravinto-ohjelman
· terveysvinkkejä pysyvään painonpudotukseen
· kesto 6-8 vkoa 
Voit jatkaa tätä terveellistä ruokavaliota niin kauan kuin haluat sillä tämä ruokavalio on tarkoitettu pysyväksi. Ohjelman avulla omaksut terveelliset elämäntavat ja saat pysyviä tuloksia.
Tässä ruokavaliossa sinun ei tarvitse laskea kaloreita tai punnita ruokiasi vaan opettelet tekemään terveellisiä valintoja. Päätavoite on syödä säännöllisesti puhtaita, ravinnerikkaita ruokia ja ravita kehoasi terveellisellä ruoalla. Kun opit syömään säännöllisesti aineenvaihduntasi tehostuu ja tunnet olosi energiseksi!

Kenelle tämä sopii? Kaikille ja erityisesti heille

· jotka haluavat oppia syömään terveellisesti
· jotka eivät halua laskea kaloreita tai punnita ruokia
· jotka haluavat yksilöllistä palautetta
· joka haluavat palautetta nykyisestä ruokailutottumuksistaan
· jotka miettivät saavatko tarpeeksi energiaa ja ravintoaineita syömästään ruoasta
· jotka haluavat pudottaa painoa ja saada aikaan pysyviä tuloksia
· jotka ovat yrittäneet laihduttaa tuloksetta
· jotka haluavat energisemmän ja pirteämmän olon

Ravintovalmennukseni on kokonaisvaltaista ja lähtökohtana on yksilöllisyys. Valmennus tähtää pysyviin muutoksiin, parempiin arjen valintoihin ja hyvinvoinnin lisäämiseen.

Jos sinua kiinnostaa fiksata omia ruokailutottumuksiasi, katso täältä tarjous yksilöllisestä ravintovalmennuksesta. Jos sinulla on kysyttävää valmennuksista, ota rohkeasti yhteyttä jennikatjawellness@gmail.com

💗 Jennikatja

Lue myös:

Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä