Skip to main content

Suvin huima muutos

 Vuorossa postaus asiakkaastani, Suvista. Aloitimme Suvin kanssa yhteisty√∂n huhtikuussa 2022 ja jatkoimme yhteisty√∂t√§ marraskuun lopuun saakka. Esittelen t√§ss√§ postauksessa Suvin l√§ht√∂tilanteen sek√§ koko muutosprosessin. Suvi on kolmekymppinen kolmen alle kouluik√§isen lapsen √§iti. Valmennuksen aikana h√§n oli koti√§iti ja arki py√∂ri vahvasti lasten ja heid√§n tarpeidensa ymp√§rill√§.

Suvin huima muutos


Suvin tilanne ennen valmennusta


"Minulla on ollut monta vuotta kaikenn√§k√∂isi√§ ruokavalioita k√§yt√∂ss√§. Niit√§ on sovellettu ja muokattu. Rahkaa ja mehukeittoa oon sy√∂ny normaalisti aamupalaksi/v√§lipalaksi/iltapalaksi yli kymmenen vuotta...Meill√§ ei normaalisti osteta koskaan mit√§√§n eineksi√§. Helmikuussa koronassa ollessa ostettiin roiskel√§ppi√§ ja niit√§ hirveit√§ pikkuhamppareita kun ei jaksanut kokata. Kyse t√§ss√§ minun ongelmassa ei ole oikeastaan edes siin√§, etten tiet√§isi miten pit√§√§ sy√∂d√§.  Olen v√§lill√§ saanut painoa pois, mutta sitten se on tullut takaisin.

Sitten tammikuussa 2020 aloitin uudestaan. Ja sitten tuli heti korona, jonka j√§lkeen linnottauduin sis√§√§n ja s√∂in karkkia. Hetken aikaa yritin kotona jumppailla. Ja karkin sy√∂minen vain jatkui.. M√§ s√∂in joka p√§iv√§ v√§hint√§√§n yhden pussillisen yoghurt splasheja, yhden Marabou maitosuklaalevyn ja pussillisen sipsej√§. Koska mua ahdisti ja olin niin v√§synyt ja kaikkea. P√§√§sin siit√§ herkun mussutuksesta kuitenkin sitten pois. V√§lill√§ kun mutapohjaan joutuun, on vaikea nousta sielt√§ yl√∂s. Ennen valmennusta oli taas sellanen sokerikoukku ett√§ ihan hirvitti. 


Ja m√§h√§n en tied√§ onko minulla jokin sy√∂mish√§iri√∂, mutta jos m√§ oon jollain ruokavaliolla ja sy√∂n yhden karkin tai palan kakkua, niin mun aivot ajattelee, ett√§ nyt t√§√§ homma on pilalla! Ja alan popsimaan kaikkea mahdollista. Ett√§ joko tosi √∂veri terveellisesti tai sitten hommat menee ihan possuksi. M√§ oon yritt√§nyt yli kymmenen vuotta handlata t√§t√§ hommaa. Mutta en osaa j√§rkev√§sti herkutella. 


Useilla asiakkaistani on samantyylisiä ongelmia. Balanssi on ikään kuin kadonnut ja kehon viestejä ei pystytä tai osata tulkita. Tämä voi johtua tietyistä ajattelumalleista ja lukuisista dieetti-kokeiluista. Kun tehdään pysyviä muutoksia elmäntaparemontissa, tulisikin tehdä työtä myös omien ajatusmallien kanssa ja pohtia edellisiä painonhallintayrityksiä. Tuskin koskaan on kyse tahdonvoimasta tai itsekurin puutteesta. Asiat ovat paljon syvemmällä.


Valmennuksen aloitus


Aloitimme valmennuksen niin, että Suvi täytti esitietolomakkeen ja kertoi vielä tarkemmin tavoitteistaan ja toiveistaan. Näiden lisäksi Suvi piti ruokapäiväkirjaa neljältä päivältä. Näiden pohjalta laadin Suville henkilökohtaisen ruokavalion. Suvi myös aloitti hyötyliikkumisen lasten kanssa. Lähdimme siis fiksailemaan ravintoa sekä panostimme riittävään uneen. Suvi alkoi mennä aiemmin lasten kanssa nukkumaan. Olimme viikottain yhteydessä ja annoin Suville neuvoja, miten tulisi edetä.
Valmennuksen jälkeen"Valmennuksen avulla olen oppinut armollisuutta. Koko elämä ei kaadu yhteen suklaaseen tai pitsapalaan. Vaan mieli on parantunut ja ajattelee, että ei se mitään- herkuttelu kuuluu elämään ja tärkeintä on se, miten siitä jatkaa. Jääkö herkuttelu päälle vai onko selkärangassa jo se uusi normaali terveellinen ruokavalio, johon sen jälkeen palataan. Itse olen päässyt siihen balanssiin. Jaksan arjessa nykyään paljon paremmin. Palasin töihin ja ja jaksan touhuta lasten kanssa työpäivän jälkeenkin. Jaksan hoitaa kodin askareet ja käydä jossain. Ennen elämäntapamuutosta olin tosi väsynyt ja kaikki vaati suuria ponnisteluja. Nykyään jaksan nähdä ystäviä ja voin sanoa, että olen saanut kauan kadoksissa olleen sosiaalisen elämänikin takaisin.Vaikka olenkin joskus painanut 8 kg vähemmän kuin nyt, en ollut silloin onnellinen enkä jaksanut näin hyvin. Teen töitä painonhallinann kanssa päivittäin, mutta enää en ota asiasta stressiä. Se hoituu kaiken muun ohella.

Pepsi maksista eroon pääseminen auttoi myös vatsaongelmiin. Ja vasta nyt myöhemmin tajusin, että vatsantoiminta normalisoitui kun lopetin sen juomisen.

Jos ei ruuhkavuosien aikana jaksa käydä 5krt viikossa salilla, se ei haittaa. Tärkeintä että hyötyliikkuu ja tekee parhaansa sen hetkisen jaksamisen mukaan. Yleensä mulla on hommat kaatunut siihen, että oon yrittänyt liikaa, vaikka en olisi jaksanutkaan. Tässä kohtaa vaan pitää puntaroida että onko se jaksamista vai kehtaamista. Ja sen olen oppinut taas tämän valmennuksen avulla."


Kaiken kaikkiaan Suvilta putosi 20 kiloa. Mutta isoin muutos tapahtui juurikin ajattelun tasolla. Suvi sai käsiinsä oikeanlaisia työkaluja ja pysyvä muutos laitettiin aluille.

Kun p√§√§see n√§in hienosti alkuun, lopussa terveelliset valinnat tulevat selk√§rangasta. T√§h√§n pysyv√§t muutokset t√§ht√§√§v√§t. Valmennuksen aikana on omaksuttu tavat, jotka j√§√§v√§t valmennuksen loputtua automaattisesti taustalle vaikuttamaan.


Jos koet haluavasi muutosta omaan jaksamiseen ja arkeen, varaa minulle maksuton kartoitusaika niin katsotaan, miten voisin sinua auttaa ūüíó


ūüíďJenni


Edellinen postaus:


Lue myös:


ūüíďMik√§ motivoi muutokseen?

ūüíďKevyempi aloitus

ūüíďKuinka laihtua 5 kiloa nopeasti?

Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

The U.S.Food and Drug Administration (FDA) says about 80 percent of U.S. adults take some form of caffeine every day. Accordingly, coffee is one of the most commonly used ingredients in the world. But caffeine does so much more than just keeping you awake.It’s a central nervous system stimulant that affects your body in numerous ways. So, let's talk about this and why drinking coffee might not be good for for you. While there has been numerous studies about the benefits of coffee, such as it increases alertness , lowers the risk of depression and reduces the risk of brain diseases , it has also negative effects on sleep and anxiety and it can cause headaches, panic attacks, adrenal fatigue, loss of energy, it can deprive minerals and vitamins from your body (read more on here ) As I mentioned before( here ), I quit drinking coffee last spring. Well, how did I get the idea to stop drinking coffee? After consuming my morning coffee, I noticed that at first it made me feel

Why Are Cola Drinks So Addictive?

Did you know that in Argentina people drink the most soft drinks in the world? Their annual consumption is 155 liters per capita.  Not far behind is number two, the USA with 154 liters per capita. Americans are one of the largest consumers of the soda drinks in the world because of their modern lifestyle and high incomes. As it is very common to drink colas or other soft drinks but I have heard many people saying that they cannot stop drinking them. I started to wonder what is it that makes drinking Coca-Cola so addictive? Is it the caffeine, sugar or the artificial sweeteners? Besides what's the harm in drinking Coca-Cola? Below I will examine these three issues. Caffeine content The caffeine content in a 330ml serving of regular (sugar) Coca-Cola is about 32 mg. Compared to a a mug of coffee which contains 100 mg of caffeine that is a bit less. According to the Coca-Cola company the caffeine in their drinks is not addictive. However, if you are really sensitive to caffein

Viimeinen hormonimyrsky: imetyksen lopettaminen

  Olen imett√§nyt l√§hes vuoden ja nyt t√§m√§ tie on tullut p√§√§t√∂kseen. Imett√§minen her√§tt√§√§ paljon tunteita ja vaikka olenkin ollut onnellinen siit√§, ett√§ olen pystynyt tarjoamaan molemmille lapsilleni parasta ravintoa, ei se ole aina sujunut ongelmitta. Usein pohdin, ett√§ pulloruokinnassa olisin p√§√§ssyt "helpommalla". Kuitenkin molempien kanssa jatkoin imetyst√§ sitke√§sti ja n√§in j√§lkik√§teen ajatellen onneksi niin tein ūüíó Ehk√§p√§ t√§m√§n vuoksi imetyksen lopettaminen kuopuksen kohdalla ei ollutkaan niin helppoa. Viimeiset imetyskerrat sijoittuivat rauhallisiin aamuhetkiin joten sen lopettaminen minulle olikin haikeaa. Miksi? Ehk√§ se oli se l√§heisyys ja tunne siit√§, ett√§ se on sitten niin lopullista. Nautin, kun sain pit√§√§ vauvan viel√§ hetken aikaa rauhallisena vieress√§. Lopulta tulikin p√§iv√§, jolloin tytt√∂ her√§si mieheni kanssa enk√§ en√§√§ imett√§nytk√§√§n. Eilisen kerta olikin ollut tiet√§m√§tt√§ni viimeinen kerta. Mit√§ kehossani sitten tapahtui, kun imetys loppui? Pari p√§iv√§√§ lopettamise

5 Effective Weight Loss Drinks

When it comes to losing weight, there is a lot of different kinds of detox packages and weight loss drinks available. However, I would not recommend using these products because they only offer short term benefits if any benefits at all. Instead I encourage to use a weight loss method which is sustainable. Usually this is acquiring healthy eating and exercising habits for life. You can achieve this by following my online nutrition programmes . Surely different starter kits, such as detox kits and ready to eat soup diets may come in handy but eventually when you have lost some weight, you should opt for methods which offer permanent results. Therefore, in this post I will share with you 5 effective weight loss drink recipes. I would like to remind you that drinking these drinks are not your only diet.  On the contrary, these are recommended beside your healthy meals and these healthy drinks could replace your other sugary sodas and juices..Besides they are also healthy and delicio

How to Stay Young and Healthy

The other day I watched a really interesting BBC document about how to stay young and more specifically how to prevent dementia and Alzheimer's disease. As you get older your brains begin to shrink. As a result of this your cognitive skills diminish. How to prevent this? The key is to use your brains on a daily basis. More specifically scientists have discovered that learning a new language has the most efficient way to prevent dementia because learning will increase the size of your brain. According to these scientists other important ways to affect the size of your brain were reading exercising in general learning a new skill, such as playing guitar studying In the document researches investigated whether regular walks or ping poll plays had an effect on the brain tissue. The test groups walked or played ping poll for 2 hours per week. The results revealed that both test groups gained positive effects on their brain tissue because of their increased exercise. Mo

Paljonko mökin rakentaminen maksaa?

* kaupallinen yhteisty√∂  osakesijoittaja.fi  Rakentaminen on arvokasta puuhaa varsinkin t√§n√§ p√§iv√§n√§, kun rakentamiskustannukset vain tuntuvat nousevan. Kuitenkin suurimpaan osaan rakentamiskustannuksiin voi vaikuttaa itse omilla valinnoillaan. Kustannukset syntyv√§t muun muassa kes√§m√∂kin koosta, muodosta, toteuttamistavasta sek√§ varustelutasosta. Erot syntyv√§t varsinkin l√§mmitys- ja ilmastointiratkaisuista sek√§ materiaalivalinnoista. N√§iden lis√§ksi my√∂s valmiin m√∂kin sisustaminen maksaa. Olemmekin kohta p√§√§sem√§ss√§ t√§h√§n vaiheeseen rantasaunassa. Kun kustannuksia on tullut hieman odotettua enemm√§n rakentamisvaiheessa tarkoittaa se sit√§, ett√§ joudun miettim√§√§n sisustusvalintoja tarkemmin. Alun perin ideana olikin ostaa mahdollisimman paljon k√§ytetty√§, sill√§ oma arvomaailmani on muuttunut paljon parin viime vuoden aikana. K√§ytetty linjalla siis menn√§√§nkin, mutta muutamia tavaroita, joudumme teet√§tt√§m√§√§n, jotta saadaan esimerkiksi sopiva keitti√∂taso. Mit√§ tulee rakentamiskustannuksiin, nii