Skip to main content

Vauva-arkea vastasyntyneen kanssaAjattelin pikaisesti tulla kertomaan kuulumisia siitä, miten meidän vauva-arki on lähtenyt pyörimään..

Pieni prinsessa on tuonut perheeseemme valtavasti iloa ja rakkautta. Alkuun minua vähän jännitti miten tuollaista pientä osaa enää hoitaa, mutta kun sain oman vauvan syliini tuntui kaikki niin luontaiselta ❤ Vauvamme painoi syntyessään vain pari kiloa, joten hänen hoitaminen on ollut hieman erilaista kuin esikoisen. Pienen painon vuoksi joudumme syöttämään häntä tiheämmin myös yöllä. Muuten elämä on lähtenyt rullaamaan hyvin. Isoveli on kovasti tykästynyt pikkusiskoon ja tykkää auttaa hänen hoidossa. 

Oma toipuminen synnytyksestä on ollut nopeampaa kuin esikoisesta, vaikka ikää minulle on tullut enemmän. Tästä pääset edelliseen postaukseen, jossa kerroin synnytyksestäni. Uskon, että hyvässä toipumisessa ratkaisevana tekijänä on ollut terveelliseen ruokavalioon ja uneen panostaminen. Näin vasta synnyttäneenä ja pienen vauvan äitinä on hyvin tärkeää syödä ravintorikasta ruokaa ja pitää huolta itsestään. Terveellisen ruokavalion avulla jaksan paremmin myös yösyöttöjä, jotka ovat raskaita. Kukapa oikeasi haluaisi herätyksen kolmen tunnin välein? Väsyneenä sitä sortuu helpommin syömään kaikkea epäterveellistä mutta kun tämän tiedostaa ja oikeasti tekee parempia valintoja, syntyy siitä itseään ruokkiva positiivinen kehä: kun syöt hyvin, voit paremmin. Kun on noudattanut parempaa ruokavaliota vain viikon verran, sitä huomaa mielitekojen vähenevän. Esimerkiksi tällä hetkellä, kun olen siistinyt ruokavaliota ensimmäisten kotiintulo viikkojen jälkeen, minun ei enää tee mieli syödä herkkuja. Noudatan itse Arjen terveellinen ruokavalio-ravintovalmennukseni oppeja. Tosin liikuntaa en vielä pahemmin voi sanoa harrastavani ellei vaunulenkkejä huomioida, sillä olen odottanut jälkitarkastusta ja lääkärin lupaa ennen kuin olen lähtenyt liikkumaan tavoitteellisemmin.
Huom, jos synnytyksestä on kulunut kolme kuukautta tai vähemmän, vatsalihaksia ei tulisi treenata ollenkaan. Sektion jälkeen olisi hyvä odottaa vielä kauemmin. Tarkkoja aikoja on vaikea antaa sillä jokaisen palautuminen synnytyksestä ja leikkauksesta on erilainen.

💗Jennikatja

Edellinen postaus: Miten selviytyä kaamoksesta?

Lue myös:


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä