Skip to main content

Miksi suomalaista ruokaa tulisi suosia?

Suomalaisen ruoan arvostus on kovassa nousussa ja tämä asia on puhututtanut myös luennoillani.  Viime viikolla pohdimme ruoan puhtautta ja lähiruoan suosimisen terveysvaikutuksia. Miksi meidän tulisi valita lähellä tuotettu kalliimpi ruoka ulkomaisen halvemman version sijaan? Tähän kysymykseen löytyy monta syytä, joita käsittelen tässä postauksessa. 

Yksi syy suomalaisen lähiruoan suosimiseen on työllisyyden lisääminen. Ruokateollisuuden rahat lisäävät Suomen varallisuutta, luovat työpaikkoja, tuovat arvonlisää taloudelle ja varmistavat rahan jäämisen Suomeen. Ruoka-ala työllistää noin 340 000 suomalaista ja tämä on iso määrä. Ruoka-ala kerryttää myös valtion kassaa verotulojen avulla. Kaikki hyötyvät, kun suositaan suomalaista ruokaa.

Toinen syy miksi suomalaista ruokaa tulisi suosia on sen puhtaus ja turvallisuus. Suomessa on tiukat lainsäädännöt elintarviketeollisuudessa ja tämän lisäksi alalla on käytössä myös vapaaehtoisia laatu-menetelmiä, jotka takaavat puhtaan ja turvallisen ruoan. Esimerkiksi rehut tutkitaan hyvin tarkkaan ja eläimille laaditaan oma ruokavalio juuri niiden tarpeiden mukaan. Näin varmistetaan elämille hyvä ravinto, joka myöhemmin palvelee ihmisten ravintoa. Tämän lisäksi Suomessa ei anneta antibiootteja eläimille varotoimenpiteinä ja lihat ovat salmonella vapaita. Nämä asiat puuttuvat ulkomaisesta lihasta...Suomalainen ruokaketju on myös hyvin jäljitettävä, kiitos omavalvonnan ja tehokkaan raportoinnin. Näin ollen suomalaiset voivat luottaa suomalaisen lihan hyvään laatuun ja valvontaan.

Suomalainen ruoka on myös vastuullista. Vastuullisuus näkökulmaan kuuluu vähäinen torjunta-aineiden käyttö, eläinten hyvinvointi, ravitsemus, työntekijöiden hyvinvointi ja ympäristö. Yksi lisäsyy suomalaisen ruoan suosimiseen liittyy juuri ympäristötekijöihin sillä lähiruoan suosiminen on aina ekoteko ympäristölle. Myös eläinten hyvinvointi on suomalaisille ammattiharjoittajille tärkeää. 

Tämmöistä pohdintaa tänään. Suositko sinä suomalaista lähiruokaa?

Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä