Skip to main content

Miten vahvistaa omaa immuniteettia ruokavalion avulla?


Ajankohtainen kysymys tähän päivään: miten voisin vahvistaa omaa immuniteettia?


Ensinnäkin ravitsemuksella on tärkeä tehtävä puolustusjärjestelmän ylläpidossa. Riittävä ja monipuolinen ravinto turvaa  myös puolustusjärjestelmän toimintaa. Toiseksi uskon, että jokaisen terveys, erityisesti elimistön puolustusjärjestelmän tila kumpuaa suoliston kunnosta. Tätä väitettä tukee myös moni tutkimus. Kuinka sitten voisin parantaa oman suoliston kuntoa? Aluksi muuta ruokavaliotasi laadukkaampaan suuntaan pienin askelin. Hylkää prosessoitu ja teollinen ruoka sekä sokeripitoiset herkut. Tarjoa sen sijaan suoliston hyville bakteereille sopivaa ruokaa. Näin ollen hyvät bakteerit lisääntyvät suolistossasi huonojen bakteerien jäädessä taka-alalle. Hyvät suolistobakteerit rakastavat erityisesti

marjoja
kuitua
hyviä rasvoja
hapatettuja maitotaloustuotteita (jos ne soveltuvat sinulle)
hapankaalia
kasviksia ja juureksia
helposti sulavaa ruokaa

Näiden lisäksi kiinnitä huomiota ruokailutilanteeseen. Rauhoita ruokailutilanne ja syö tietoisesti rauhassa pureksien. Vältä hotkimista, sillä tällä tavalla ruoka ei sula ja sulamaton ruoka-aines ruokkii huonoja bakteereja.

Suolistoa kuormittaa myös jatkuva napostelu ja syöminen. Yritä siis syödä 3-4 tunnin välein ja pidä yöllä yöpaasto 11-12 tuntia. Suolisto käsittelee ruokaa kahdeksan tuntia, jonka jälkeen se keskittyy poistamaan kuona-aineita ja myrkkyjä suolistosta luonnollisesti omien toimintojensa avulla. Jos siis pystyt olemaan syömättä vielä neljä tuntia, niin suolistolla on aikaa suorittaa tämä prosessi loppuun.


Lisäravinteista puhutaan paljon ja voi olla, että niiden avulla voi vahvistaa suoliston kuntoa, jos kehossa on puutostila jonkun ravintoaineen suhteen, mutta ensisijaisesti lähtisin suoliston kuntoa "hoitamaan" terveellisen ravinnon avulla. Esimerkiksi ensiksi lisäisin marjojen syöntiä. Ensi viikolla on tulossa postaus marjoista ja niiden terveysvaikutuksista. Valkosipulin, inkiväärin ja probioottien on sanottu lisäävän vastustuskykyä, joten näitä voi kokeilla, jos haluaa. Mitään haittaa kyseisten tuotteiden nauttimisesta ei ole ellet ole raskaana (tällöin inkiväärin käyttöä ei suositella).

Kannustan myös kiinittämään huomiota ruokavalion kokonaisuuteen. Yksittäisellä ruoka-aineksella ei ole niin suurta merkitystä kuin luullaan. Kun syöt arkena terveellisesti, voi viikonloppuisin hyvällä omalla tunnolla herkutella kohtuuden rajoissa. Muista, että suolistolle on pahaksi potea huonoa omatuntoa omista syömisistään...

Jos kiinnostuit suoliston kunnon hoitamisesta, suosittelisin sinulle Suolisto kuntoon ruokavalion avulla -verkkovalmennusta. Valmennus on nyt saatavilla erikoishintaan 9,90 € (ovh 25 €). Tässä valmennuksessa saat suolistoa helliviä reseptejä sekä suoliston eheyttämiseen pohjautuvan terveellisen ruokavalion. Ruokavalio koostuu tavallisesta kotiruoasta, et siis tarvitse lisäravinteita. Valmennuksen kaikki ruoka-ainekset löydät tavallisesta ruokakaupasta. 

Tsemppiä ja voimia ihan meille kaikille!

💗 Jennikatja

Lue myös:


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä