Skip to main content

4 kk synnytyksestä -keho tuntuu omalta

Vuorossa postaus synnytyksestä palautumisesta. Tosiaan on vierähtänyt jo neljä kuukautta sektiosta ja voin todeta, että kroppa alkaa tuntumaan jo omalta: vahvalta ja liikuntaa vastaanottavalta. Viimeisen kuukauden aikana olen siis pystynyt koventamaan treenejä ja olen palannut jalkapallo harrastuksen pariin. Sektioarvessa ei ole ilmaantunut kireyttä, joten olen aktivoinut vatsalihaksia. Ensimmäisen vatsalihastreenin jälkeen vatsalihakset olivat luonnollisesti treenistä kipeät mutta palautuivat melko hyvin. Kuitenkaan ihan täydellistä tämä urheileminen ei vielä ole, sillä palautumista hidastavat katkonaiset yöt. Senpä vuoksi olen jättänyt joitakin treenejä väliin, jos edellinen yö on mennyt huonoilla yöunilla. Palautuminen kun on muutenkin hitaampaa kun kroppa vanhenee.

Tästäpä päästiinkiin katkonaisiin yöuniin, joilta ei voi välttyä. Vaikka vauvani on alusta saakka ollut hyvä nukkumaan, on meilläkin öitä, kun heräillään parin tunnin välein. Vähäisien yöunien jaksamisessa on auttanut mikäs muukaan kuin sopiva ravinto. Olen siis huolehtinut siitä, että syön tasaisesti kolmen tunnin välein, jotta verensokeri pysyy tasaisena. Tasainen verensokeri pitää väsyneen ihmisen kiukut kurissa 😊 Oloni olisi varmasti vielä väsyneempi ja nuutuneempi, jos söisin pikaruokaa ja höttöhiilareita. Sen sijaan raikkaan smoothien jälkeen väsynyt olotila on entistä siedettävämpi. Toinen asia, johon olen panostanut on aikaiset nukkumaanmeno ajat. Alan siis itsekin unille heti, kun vauva nukahtaa. Näin saan hyvät, palauttavat ja tärkeät aamuyön tunnit nukuttua. "Oman aikani" otan päiväunien aikaan. 


Kaiken kaikkiaan sektiosta olen siis toipunut erittäin hyvin. Tästä toisesta jopa paremmin kuin ensimmäisestä sektiosta. Uskon, että aktiivinen kuntoutus ja terveet elämäntavat tukivat tätäkin prosessia. Lopuksi vielä haluaisin huomauttaa, että on kuitenkin tärkeää olla vertaamatta itseään muihin, sillä jokaisen palautuminen on hyvin yksilöllistä. Vauvavuoden aikana voi tulla muita vastoinkäymisiä ja yhtäkkiä hyvin nukutut yöt voivatkin kääntyä päälaelleen. Siksi onkin tärkeä nauttia juuri tästä hetkestä ja yrittää olla murehtimatta tulevaa.

Valoa sinun päivääsi,

❤ Jennikatja


Lue myös:Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä