Skip to main content

3 kk synnytyksestä

Miten olen palautunut ja palannut treenien pariin kun synnytyksestä on aikaa kolme kuukautta?

Kirjoitin aiemmin 2kk synnytyksestä -näin olen palautunut, joten kehoitan lukemaan sen ennen tätä postausta.

Aloitin salilla treenit ja maltilliset juoksulenkit 2 kk synnytyksestä. Miksi aloitin maltillisesti 2 kuukauden jälkeen? Siksi koska leikkauksesta oli kulunut vähän aikaan, yöuneni olivat katkonaisia yösyöttöjen vuoksi ja edellisistä kovimmista treeneistä oli vierähtänyt kauan aikaa. Vuosien varrella olen oppinut kuuntelemaan kehoani paremmin, joten havaitsin, että tämä on juuri oikea tie aloittaa. Entäs miltä näyttää treenini 3 kk synnytyksestä? Tällä hetkellä treenaan kaksi kertaa viikossa salilla, juoksen kerran viikossa ja kävelen päivittäin vaunujen kanssa. Tavoitteenani olisi olla kesällä pelikunnossa, joten treenien pitää koveta jossakin vaiheessa. Salitreeneissä treenaan jo samoilla painoilla kuin ennen raskautta mutta juoksu rintamalla en ole samoissa tavoitteissa. Lisäksi vatsalihaksia en ole vielä pystynyt treenaamaan, koska vatsan alue on vielä kireä. Jotenka olen tullut siihen tulokseen, että heti kun vatsalihas treeni tuntuu hyvältä, olen valmis palaamaan jalkapallon pariin. Keskivartalon hallinta on niin olennaista kaksinkamppailuissa ja yleensäkin kaikissa kovimmissa treeneissä.

Mitä tulee treenaamiseen niin tällä hetkellä se tuo minulle valtavasti energiaa ja tasapainottaa vauva-arkea. Niin kauan kuin omaan palautumiseen ei voi panostaa esimerkiksi hyvillä yöunilla niin en halua puskea kehoani kovempiin treeneihin. Kerran ylikunnosta selvinneenä osaan tulkita kehoanikin paremmin.

Mainitsin aiemmin, että painoa oli jäljellä pari kiloa 2 kk synnytyksestä niin nyt olen samoissa lukemissa kuin ennen raskautta.Minulle vaa'an lukemalla ei ole väliä, sillä se vaihtelee paljonkin. Ainoastaan oma olotila ja vaatteiden istuvuus on se mikä ratkaisee. Kun syö hyvin, liikkuu tarpeeksi ja saa myös sopivasti lepoa niin asiat ovat melko hyvällä mallilla. Olen huomannut sen myös asiakkaissakin, että mitä enemmän stressaa painoa sitä vaikeampaa painonpudotus on.

Haluan vielä mainitä, että minun ei ole tarvinnut pudottaa painoa kummankaan raskauden jälkeen vaan kun olen syönyt terveellisesti ja imettänyt niin kaikki on palautunut ennalleen. Enkä missään nimessä kannusta suureen painonpudotukseen kun imettää. Uskon, että paino putoaa itsestään sopivassa suhteessa, kun oikeasti panostaa terveelliseen ravintoon. Imettäville äideille ja pikkulapsiarjessa eläville suosittelenkin Arjen terveellistä ruokavaliota.

Kaiken kaikkiaan vauvavuosi on aina rankkaa aikaa, joten silloin jos milloin tulisi huolehtia omasta hyvinvoinnistaan kokonaisvaltaisesti ja unohtaa tiukat dieetit ja kovemmat treenitavoitteet. On tärkeää olla armollinen itselleen ja liikkua juuri niin, että liikunta tuottaa enemmän iloa kuin stressiä.

Voimia jokaisen arkeen!

❤ Jennikatja

Edellinen postaus: Esittelyssä minä

Lue myös:

💗Kuinka selvisin sektiosta
💗Mikä verkkovalmennus sopisi juuri sinulle
💗Vauva-arkea vastasyntyneen kanssa
💗Oletko sinäkin riippuvainen sokerista?

Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä