Skip to main content

Keton riskit: miksi en suosittele ketoa?

keto

Ketoruokavalio, joka tunnetaan myös nimellä ketoosi tai keto, on ruokavalio, joka korostaa rasvojen runsasta saantia ja hiilihydraattien minimointia. Vaikka jotkut ihmiset ovat saaneet siitä lyhytaikaisia ​​hyötyjä, kuten painonpudotusta, on tärkeää ymmärtää, että pitkällä aikavälillä ketoruokavalio voi aiheuttaa useita terveysriskejä. Tässä muutamia syitä, miksi ketoruokavalio ei ole ihanteellinen valinta terveyden kannalta ja miksi en suosittele ketoa pidemmällä aikavälillä:

  1. Ravitsemuksellinen puutteellisuus: Ketoruokavalio voi johtaa ravintoaineiden puutteisiin, koska se rajoittaa usein hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa ja muita hiilihydraatteja, jotka ovat tärkeitä vitamiinien, kivennäisaineiden ja kuitujen lähteitä.


  2. Sydän- ja verisuonitautien riski: Vaikka ketoruokavalio saattaa laskea lyhyellä aikavälillä kolesterolia, se voi myös nostaa huonon LDL-kolesterolin tasoa pitkällä aikavälillä, mikä lisää sydän- ja verisuonitautien riskiä, erityisesti jos ruokavalio koostuu runsaasti tyydyttyneitä rasvoja sisältävistä elintarvikkeista. On aina terveydelle haitallista läträtä kovilla rasvoilla. Erityisesti Itä-suomalaisella geeniperimällä.


  3. Kuormittaa munuaisia: Ketoruokavalio voi aiheuttaa kuormitusta munuaisille, koska se voi johtaa dehydraatioon ja lisätä virtsahappopitoisuutta, mikä voi pahentaa munuaisongelmia tai aiheuttaa kivien muodostumista.


  4. Ruoansulatusongelmat: Rajoitettu kuidun saanti voi johtaa ummetukseen ja muihin ruoansulatusongelmiin, mikä heikentää suoliston terveyttä ja lisää tulehdusriskiä.


  5. Pitkän aikavälin vaikutukset: Pitkän aikavälin vaikutuksista ketoruokavalion noudattamiseen ei ole riittävästi tutkimustietoa, ja siksi sen turvallisuutta ja tehokkuutta ei voida varmasti vahvistaa.


  6. Pitkän ajan noudattaminen: pystytkö noudattamaan ketoosia aina? Haluatko noudattaa tarkkaa ruokavaliota koko loppuelämäsi? Ketoosihan loppuu siinä vaiheessa, kun lisäät hiilihydraatteja ruokavalioosi, joten tässä tapauksessa ei ole välimuotoja.


  7. Kehon uupumistilat: Jos keho on kovin stressaantunut ja uupunut, se tarvitsee hiilihydraatteja palautumiseen. Hiilihydraatit auttavat nukkumaan ja kehoa palautumaan. Pahinta mitä ylivirittyneelle ja ylikuormittuneelle keholle on tarjota, on ketoruokavalio.


  8. Palautuminen treenistä: Treenistä palautuminen vaatii sekä proteiineja että hiilihydraatteja. Lisäksi liikunnassa jaksaminen paranee ja treeniteho lisääntyy hyvillä hiilihydraateilla.

Sen sijaan terveyden kannalta kestävämpi lähestymistapa on noudattaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, täysjyväviljaa, proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Tällainen ruokavalio tarjoaa tarvittavat ravintoaineet kehon toiminnan ylläpitämiseksi ja voi auttaa vähentämään sairauksien riskiä pitkällä aikavälillä.


Minun valmennuksissani mennään aina terveys edellä. Eikä tähän kuulu rasvoilla läträäminen. Toki keto voi jollekin soveltua ja sillä voi saada lyhyeksi aikaa hyviä tuloksia (tutkimusten mukaan miehille kyllä, mutta naisille huonommin johtuen hormonaalisista muutoksista). Ongelmana on juurikin näiden vaikutusten pitkäaikaisuus ja se, että terveys pettää. 


Uudet asiakkaani ovat raportoineet kokemistaan ketoilusta mm. seuraavaa


-kilpirauhasongelmat

-painonnousu

-sappikiviongelmat

-univaikeudet

-palautumattomuus liikuntasuorituksista


Jos haluat tutustua siihen, millaisia valmennuksia minä tarjoan, varaa alta maksuton kartoitusaika, niin katsotaan, kuinka voisin auttaa juuri sinua: 


VARAA AIKA TÄÄLTÄ


💖 Jenni


edellinen postaus: Tehdäänkö kehostasi rasvanpolttokone?


P.s. On kuitenkin tärkeä erottaa keto vhh-ruokavaliosta, jolla taas on terveydelle edullisia vaikutuksia. Voit lukea siitä lisää alta.


Lue lisää:


💖Koosta vhh oikein

💖Miksi vhh voi olla terveydelle hyväksi?

💖Vhh ruokavalio voi vähentää herkkujen syömistä

💖Miten ikääntymisen merkkejä voi hidastaa?


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

The U.S.Food and Drug Administration (FDA) says about 80 percent of U.S. adults take some form of caffeine every day. Accordingly, coffee is one of the most commonly used ingredients in the world. But caffeine does so much more than just keeping you awake.It’s a central nervous system stimulant that affects your body in numerous ways. So, let's talk about this and why drinking coffee might not be good for for you. While there has been numerous studies about the benefits of coffee, such as it increases alertness , lowers the risk of depression and reduces the risk of brain diseases , it has also negative effects on sleep and anxiety and it can cause headaches, panic attacks, adrenal fatigue, loss of energy, it can deprive minerals and vitamins from your body (read more on here ) As I mentioned before( here ), I quit drinking coffee last spring. Well, how did I get the idea to stop drinking coffee? After consuming my morning coffee, I noticed that at first it made me feel

Why Are Cola Drinks So Addictive?

Did you know that in Argentina people drink the most soft drinks in the world? Their annual consumption is 155 liters per capita.  Not far behind is number two, the USA with 154 liters per capita. Americans are one of the largest consumers of the soda drinks in the world because of their modern lifestyle and high incomes. As it is very common to drink colas or other soft drinks but I have heard many people saying that they cannot stop drinking them. I started to wonder what is it that makes drinking Coca-Cola so addictive? Is it the caffeine, sugar or the artificial sweeteners? Besides what's the harm in drinking Coca-Cola? Below I will examine these three issues. Caffeine content The caffeine content in a 330ml serving of regular (sugar) Coca-Cola is about 32 mg. Compared to a a mug of coffee which contains 100 mg of caffeine that is a bit less. According to the Coca-Cola company the caffeine in their drinks is not addictive. However, if you are really sensitive to caffein

Viimeinen hormonimyrsky: imetyksen lopettaminen

  Olen imettänyt lähes vuoden ja nyt tämä tie on tullut päätökseen. Imettäminen herättää paljon tunteita ja vaikka olenkin ollut onnellinen siitä, että olen pystynyt tarjoamaan molemmille lapsilleni parasta ravintoa, ei se ole aina sujunut ongelmitta. Usein pohdin, että pulloruokinnassa olisin päässyt "helpommalla". Kuitenkin molempien kanssa jatkoin imetystä sitkeästi ja näin jälkikäteen ajatellen onneksi niin tein 💗 Ehkäpä tämän vuoksi imetyksen lopettaminen kuopuksen kohdalla ei ollutkaan niin helppoa. Viimeiset imetyskerrat sijoittuivat rauhallisiin aamuhetkiin joten sen lopettaminen minulle olikin haikeaa. Miksi? Ehkä se oli se läheisyys ja tunne siitä, että se on sitten niin lopullista. Nautin, kun sain pitää vauvan vielä hetken aikaa rauhallisena vieressä. Lopulta tulikin päivä, jolloin tyttö heräsi mieheni kanssa enkä enää imettänytkään. Eilisen kerta olikin ollut tietämättäni viimeinen kerta. Mitä kehossani sitten tapahtui, kun imetys loppui? Pari päivää lopettamise

5 Effective Weight Loss Drinks

When it comes to losing weight, there is a lot of different kinds of detox packages and weight loss drinks available. However, I would not recommend using these products because they only offer short term benefits if any benefits at all. Instead I encourage to use a weight loss method which is sustainable. Usually this is acquiring healthy eating and exercising habits for life. You can achieve this by following my online nutrition programmes . Surely different starter kits, such as detox kits and ready to eat soup diets may come in handy but eventually when you have lost some weight, you should opt for methods which offer permanent results. Therefore, in this post I will share with you 5 effective weight loss drink recipes. I would like to remind you that drinking these drinks are not your only diet.  On the contrary, these are recommended beside your healthy meals and these healthy drinks could replace your other sugary sodas and juices..Besides they are also healthy and delicio

How to Stay Young and Healthy

The other day I watched a really interesting BBC document about how to stay young and more specifically how to prevent dementia and Alzheimer's disease. As you get older your brains begin to shrink. As a result of this your cognitive skills diminish. How to prevent this? The key is to use your brains on a daily basis. More specifically scientists have discovered that learning a new language has the most efficient way to prevent dementia because learning will increase the size of your brain. According to these scientists other important ways to affect the size of your brain were reading exercising in general learning a new skill, such as playing guitar studying In the document researches investigated whether regular walks or ping poll plays had an effect on the brain tissue. The test groups walked or played ping poll for 2 hours per week. The results revealed that both test groups gained positive effects on their brain tissue because of their increased exercise. Mo

Paljonko mökin rakentaminen maksaa?

* kaupallinen yhteistyö  osakesijoittaja.fi  Rakentaminen on arvokasta puuhaa varsinkin tänä päivänä, kun rakentamiskustannukset vain tuntuvat nousevan. Kuitenkin suurimpaan osaan rakentamiskustannuksiin voi vaikuttaa itse omilla valinnoillaan. Kustannukset syntyvät muun muassa kesämökin koosta, muodosta, toteuttamistavasta sekä varustelutasosta. Erot syntyvät varsinkin lämmitys- ja ilmastointiratkaisuista sekä materiaalivalinnoista. Näiden lisäksi myös valmiin mökin sisustaminen maksaa. Olemmekin kohta pääsemässä tähän vaiheeseen rantasaunassa. Kun kustannuksia on tullut hieman odotettua enemmän rakentamisvaiheessa tarkoittaa se sitä, että joudun miettimään sisustusvalintoja tarkemmin. Alun perin ideana olikin ostaa mahdollisimman paljon käytettyä, sillä oma arvomaailmani on muuttunut paljon parin viime vuoden aikana. Käytetty linjalla siis mennäänkin, mutta muutamia tavaroita, joudumme teetättämään, jotta saadaan esimerkiksi sopiva keittiötaso. Mitä tulee rakentamiskustannuksiin, nii