Skip to main content

Nälkä dieetillä?


Dieetti

Mitä mieltä olen dieeteistä? Asia, jota minulta kysytään melko usein. Vielä muutama vuosi sitten olisin ehkä vastannut, että kannattaa kokeilla, mikä sopii juuri sinulle. Kuitenkin, kun olen opiskellut enemmän ravitsemustiedettä ja sukeltanut syvemmälle terveyden maailmaan, olen sitä mieltä, että erityiselle dieetti dieetille ei kannata alkaa. Miksi? 

Ensinnäkin dieetti jo sanana on hyvin rajoittava ja saa monen ihmisen selkäkarvat pystyyn. Kun opetellaan terveellisiä elämäntapoja, ei ole järkevää lähteä heti täysin kieltämään itseltä mitään. Ihmismielihän on sellainen, että kun siltä jotakin kiellät, se haluaa sitä kahta kauheammin. Sen sijaan olisi hyvä opetella terveellinen ja säännöllinen ateriarytmi ja lähteä pohjustamaan ruokavaliota tätä kautta. Kun saadaan ruokavalio fiksattua järkeväksi, monesti ja melkein AINA mieliteotkin vähenevät, kun keholla ei ole nälkä ja verensokeri pysyy tasaisena. Tästä päästäänkin seuraavaan asiaan, joka liittyy dieetteihin eli nälkä. Minun mielestäni dieetti ei ole järkevä, jos sinulla on nälkä. PISTE. Mitä järkeä on näännyttää itseään, koska nälkähän ei lähde pois. Sen sijaan saat sekoitettua aineenvaihduntaasi vielä enemmän, sillä nälän tunne/nälkäisenä olo kostautuu pidemmän päälle.. Kehosi on fiksu. Jos olet kauan näkenyt nälkää, kehosi ei sitä unohda, vaan alkaa pidemmässä juoksussa pitämään entistä lujemmin kiinni rasvavarastoistaan. Näin keho varmistaa ettei se näänny. Fiksua, eikö olekin? Eli elä noudata dieettiä, jos sinulle jää jatkuvasti nälkä.

Olen ohjannut monia ihmsiä terveellisten ruokailutottumusten pariin ja tulokset ovat olleet erinomaisia. Mihin tämä perustuu? Siihen, että suunnittelemani ruokavalion avulla opetellaan ensin tyydyttämään kehon nälkä ja sitten mielen nälkä. Usein aluksi tarvitaan selkeä suunnitelma ja ohjeet, mitä syödä ja milloin, jotta saadaan luotua hyvät ruokavalion raamit. Tämän jälkeen kaikki muu sujuu kuin itsestään. Tämä on oikeasti todella yksinkertaista. Jos sinua kiinnostaa valmennusmetodini, lue lisää täältä (Osaatko syödä kehoasi kuunnellen?) ja täältä löydät tietoa ravitsemusfilosofiastani.

Tsekkaa myös suositut verkkovalmennukseni 


Asiakkaiden palautteita valmennuksistani:


"Valmennus oli juuri sellainen kuin ajattelin sen olevan eli hyvin laadukas. Yksilöllisen ravintovalmennuksen avulla olen saanut herkuttelun kuriin ja olen onnistunut syömään säännöllisesti. Oloni on nyt energisempi" -Liisa 50v. (Yksilöllinen ravintovalmennus)

"Saavutin tavoitteeni eli säännöllisen ruokailurytmin ja tarpeeksi suurien ruokamäärien noudattamisen. Olen voinut hyvin" -Kerttu 20v. (Yksilöllinen ravintovalmennus)

"Valmennuksen avulla vatsa on toiminut merkittävästi paremmin! Se on kiva juttu! Eikä juuri turvotakaan enää. " -Sini 35v. (Laihduttajan ruokavalio)

"Paino on pudonnut kuusi kiloa ja vyötäröstä on lähtenyt neljä senttiä seitsemän viikon aikana. Ruokavaliolla todella on merkitystä, vaikka olen liikkunut samalla tavalla kuin ennen. " Satu 45v. (Laihduttajan ruokavalio)

"Erityisesti vinkit ovat olleet erittäin hyviä ja tuonut sitä tasapainoa minun syömiseen, elämään ja myös uskoa, että hyvää kohti mennään ja tasapaino saavutetaan. Ja tämä valmennus on ollut ns normaalia toimintaa eli itse en ole joutunut luopumaan hirveesti mistään mm. peruselintarvikkeista tai hedelmistä. Tämän tyyppinen valmennus sopi minulle hyvin."  Sanna, 43v.  (Yksilöllinen ravintovalmennus)


P.s. Valmennuksistani vhh-dieetin nimessä on dieetti-sana, mutta kun tutustut valmennukseen, huomaat, että kyseessä ei ole muoti-dieetti tai dieetti, jossa nähdään  nälkää :)

💗Jennikatja

Edellinen postaus: Sammuta sokerinhimo

Lue myös:


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

The U.S.Food and Drug Administration (FDA) says about 80 percent of U.S. adults take some form of caffeine every day. Accordingly, coffee is one of the most commonly used ingredients in the world. But caffeine does so much more than just keeping you awake.It’s a central nervous system stimulant that affects your body in numerous ways. So, let's talk about this and why drinking coffee might not be good for for you. While there has been numerous studies about the benefits of coffee, such as it increases alertness , lowers the risk of depression and reduces the risk of brain diseases , it has also negative effects on sleep and anxiety and it can cause headaches, panic attacks, adrenal fatigue, loss of energy, it can deprive minerals and vitamins from your body (read more on here ) As I mentioned before( here ), I quit drinking coffee last spring. Well, how did I get the idea to stop drinking coffee? After consuming my morning coffee, I noticed that at first it made me feel

Why Are Cola Drinks So Addictive?

Did you know that in Argentina people drink the most soft drinks in the world? Their annual consumption is 155 liters per capita.  Not far behind is number two, the USA with 154 liters per capita. Americans are one of the largest consumers of the soda drinks in the world because of their modern lifestyle and high incomes. As it is very common to drink colas or other soft drinks but I have heard many people saying that they cannot stop drinking them. I started to wonder what is it that makes drinking Coca-Cola so addictive? Is it the caffeine, sugar or the artificial sweeteners? Besides what's the harm in drinking Coca-Cola? Below I will examine these three issues. Caffeine content The caffeine content in a 330ml serving of regular (sugar) Coca-Cola is about 32 mg. Compared to a a mug of coffee which contains 100 mg of caffeine that is a bit less. According to the Coca-Cola company the caffeine in their drinks is not addictive. However, if you are really sensitive to caffein

Viimeinen hormonimyrsky: imetyksen lopettaminen

  Olen imettänyt lähes vuoden ja nyt tämä tie on tullut päätökseen. Imettäminen herättää paljon tunteita ja vaikka olenkin ollut onnellinen siitä, että olen pystynyt tarjoamaan molemmille lapsilleni parasta ravintoa, ei se ole aina sujunut ongelmitta. Usein pohdin, että pulloruokinnassa olisin päässyt "helpommalla". Kuitenkin molempien kanssa jatkoin imetystä sitkeästi ja näin jälkikäteen ajatellen onneksi niin tein 💗 Ehkäpä tämän vuoksi imetyksen lopettaminen kuopuksen kohdalla ei ollutkaan niin helppoa. Viimeiset imetyskerrat sijoittuivat rauhallisiin aamuhetkiin joten sen lopettaminen minulle olikin haikeaa. Miksi? Ehkä se oli se läheisyys ja tunne siitä, että se on sitten niin lopullista. Nautin, kun sain pitää vauvan vielä hetken aikaa rauhallisena vieressä. Lopulta tulikin päivä, jolloin tyttö heräsi mieheni kanssa enkä enää imettänytkään. Eilisen kerta olikin ollut tietämättäni viimeinen kerta. Mitä kehossani sitten tapahtui, kun imetys loppui? Pari päivää lopettamise

5 Effective Weight Loss Drinks

When it comes to losing weight, there is a lot of different kinds of detox packages and weight loss drinks available. However, I would not recommend using these products because they only offer short term benefits if any benefits at all. Instead I encourage to use a weight loss method which is sustainable. Usually this is acquiring healthy eating and exercising habits for life. You can achieve this by following my online nutrition programmes . Surely different starter kits, such as detox kits and ready to eat soup diets may come in handy but eventually when you have lost some weight, you should opt for methods which offer permanent results. Therefore, in this post I will share with you 5 effective weight loss drink recipes. I would like to remind you that drinking these drinks are not your only diet.  On the contrary, these are recommended beside your healthy meals and these healthy drinks could replace your other sugary sodas and juices..Besides they are also healthy and delicio

How to Stay Young and Healthy

The other day I watched a really interesting BBC document about how to stay young and more specifically how to prevent dementia and Alzheimer's disease. As you get older your brains begin to shrink. As a result of this your cognitive skills diminish. How to prevent this? The key is to use your brains on a daily basis. More specifically scientists have discovered that learning a new language has the most efficient way to prevent dementia because learning will increase the size of your brain. According to these scientists other important ways to affect the size of your brain were reading exercising in general learning a new skill, such as playing guitar studying In the document researches investigated whether regular walks or ping poll plays had an effect on the brain tissue. The test groups walked or played ping poll for 2 hours per week. The results revealed that both test groups gained positive effects on their brain tissue because of their increased exercise. Mo

Paljonko mökin rakentaminen maksaa?

* kaupallinen yhteistyö  osakesijoittaja.fi  Rakentaminen on arvokasta puuhaa varsinkin tänä päivänä, kun rakentamiskustannukset vain tuntuvat nousevan. Kuitenkin suurimpaan osaan rakentamiskustannuksiin voi vaikuttaa itse omilla valinnoillaan. Kustannukset syntyvät muun muassa kesämökin koosta, muodosta, toteuttamistavasta sekä varustelutasosta. Erot syntyvät varsinkin lämmitys- ja ilmastointiratkaisuista sekä materiaalivalinnoista. Näiden lisäksi myös valmiin mökin sisustaminen maksaa. Olemmekin kohta pääsemässä tähän vaiheeseen rantasaunassa. Kun kustannuksia on tullut hieman odotettua enemmän rakentamisvaiheessa tarkoittaa se sitä, että joudun miettimään sisustusvalintoja tarkemmin. Alun perin ideana olikin ostaa mahdollisimman paljon käytettyä, sillä oma arvomaailmani on muuttunut paljon parin viime vuoden aikana. Käytetty linjalla siis mennäänkin, mutta muutamia tavaroita, joudumme teetättämään, jotta saadaan esimerkiksi sopiva keittiötaso. Mitä tulee rakentamiskustannuksiin, nii