Skip to main content

Onnistunut painonhallinta

Tämä postaus liittyy omiin havaintoihin, opiskeluuni ja ravintovalmentajan työhöni siitä, miten onnistua saavuttamaan pysyviä painonhallinta tuloksia. Ensin kerron kuitenkin omia kokemuksiani siitä, miten terveellinen ravinto on parantanut omaa elämänlaatuani. Viimeisen kahden vuoden aikana olen reilusti lisännyt hedelmien, marjojen ja vihannesten syöntiä päivittäin ja näiden lisäksi olen nauttinut joka päivä joko itsepuristetun vihersmoothien tai marjasmoothien. Lisäksi olen kiinnittänyt huomiota siihen, että saan enemmän hyviä rasvoja ravinnostani. Näitä olen saanut pähkinöistä, siemenistä, kylmäpuristetuista öljyistä (vehnänalkioöljy, oliiviöljy) sekä avokadosta. Näiden muutosten ansiosta oloni on parempi kuin vuosiin! Olen energisempi, pirteämpi, nukun paremmin ja tunnen olevani vähemmän stressaantunut. Ruokavaliolla todellakin on merkitystä siinä millaiseksi tunnemme olomme.

Alla reseptit nauttimaani vihermehuun ja marjasmoothien:

Vihermehu

2 omenaa
1 sitruuna
1 appelsiini
3 valkosipulinkynttä
5 cm pala inkivääriä
3 lehtikaalin lehteä
3 porkkanaa

Marjasmoothie

2 dl marjoja
1 jäinen banaani
1/2 avokado
2 rkl vaniljaheraa
2 lehtikaalin lehteä
1 rkl auringonkukan siemeniä
1-2 dl vettä

Onnistuneen painonhallinnan salat:

 • Tee muutoksia vähitellen. Yksi-kaksi muutosta viikossa on hyvä tahti. Esimerkiksi ensimmäisenä voisit kiinnittää huomiota unen saantiin. Tutkimusten mukaan ihmiset laihtuvat paremmin, kun he nukkuvat vähintään 8 tunnin yöunet. Kaikki lähtee siis hyvästä ja riittävästä palautumisesta. Ruokavalio muutoksissa on helpointa lähteä liikkelle siitä, että karsii ensin prosessoidut ruoat ja herkut ruokavaliosta. Tämän jälkeen on hyvä lisätä kasviksia jokaiselle aterialle. Esimerkiksi aamupalalle marjoja, lounaalle lisää salaattia tai raastetta, välipalalle hedelmä ja iltapalalla voit nauttia vaikka pari porkkanaa muun ruoan lisäksi.


 • Tutkimusten mukaan jo neljän-kuuden muutoksen omaksuminen johtaa pysyviin painonhallinta tuloksiin. Tavoitteena on siis omaksua sellaisia terveellisiä elämäntapoja, jotka jäävät käyttöösi pysyväksi. Esimerkiksi jos opit muuttamaan iltapalasi tervellisemmäksi, tee tästä muutoksesta pysyvä. Älä palaa entisiin huonoihin tapoihisi. Pienistä valinnoista ja puroista kasvaa iso virta. Näillä pienillä teoilla ja tavoilla on loppupeleissä iso merkitys pysyvän painonhallinnan kannalta.


 • Onnistuneet painonpudottajat erehtyvät ja repsahtavat mutta siitä huolimatta he jatkavat eteenpäin, eivätkä jää murehtimaan repsahduksiaan. Tämä on tärkeä seikka. Henkinen hyvinvointi ja positiivinen minäkuva on erittäin tärkeä huomioida laihduttaessa. Tee päivittäin asioita, joista tulet iloiseksi. Lisäksi positiivinen elämänasenne kantaa pitkälle. Kaikesta selvitään ja huominen on aina uusi mahdollisuus jatkaa terveitä elämäntapoja.


 • Liikunta auttaa painonhallinnassa mutta tärkeimmässä roolissa on ruokavalio. Päivittäiset reippaat kävelyt raittiissa ilmassa ja aktiivinen arki tukevat painonhallintaa.

Valmennuksissani ruokavalio rakennetaan juuri hedelmien, kasvisten ja marjojen ympärille. Näiden lisäksi hyvään ja terveelliseen ruokavalioon kuuluvat myös hyvät rasvat ja proteiinien lähteet. Valmennuksissani ei siis nähdä nälkää ja karsita ruokia kovalla kädellä. Valmennukseni ruokavalion kaikki ruoka-ainekset löytyvät tavallisista kaupoista. Kun paletti on kunnossa, emme tarvitse ylimääräistä hifistelyä. Toki tietyistä lisäravinteista on hyötyä eri tilanteissa mutta nämä tarpeet tulisi katsoa yksilöllisesti. Valmennuksissani suosittelen kaikille D-vitamiinia ja magnesiumia. Syyt kerron valmennusohjeissa.

Valmennukseni ovat nyt saatavilla täällä. Alla lyhyet kuvaukset valmennuksistani:

Laihduttajan ruokavalio

Kenelle tämä sopii? Tämä sopii erityisesti heille

· jotka haluavat oppia valitsemaan terveellisiä ruokia
· jotka haluavat pudottaa painoa
· jotka haluavat pysyviä tuloksia
· jotka haluavat energisemmän olon
· jotka haluavat laihtua terveellisesti
· jotka eivät halua laskea kaloreita tai punnita ruokia
· jotka haluavat yksinkertaiset ja helpot ohjeet (sopii myös jos käytät viljoja/maitotuotteita)

Tässä valmennuksessa saat:

· terveellisen ja laihduttava ruokavalion ilman kaloreiden laskentaa (myös gluteeniton ja maidoton vaihtoehto)
· vinkkejä painonpudotukseen
· kesto 8-12 vkoa
· helpot ohjeet (monia vaihtoehtoja)
· terveellisja maistuvia reseptejä

Tämä valmennus on tarkoitettu juuri sinulle, jos haluat pudottaa painoasi ilman kaloreiden laskentaa. Noudata ohjelmaa niin kauan kunnes saavutat ihannepainosi. Tämä ruokavalio on suunniteltu niin, että painosi putoaa oikeassa tahdissa. Tämä valmennus ei ole nälkäkuuri vaan opettelet tekemään terveellisiä ruoka-aine valintoja. Päätavoite on syödä säännöllisesti puhtaita, ravintorikkaita ruokia ja ravita kehoasi terveellisellä ruoalla. Opit syömään säännölisesti ja siinä sivussa painosi putoaa.

Arjen terveellinen ruokavalio

Kenelle tämä sopii? Tämä sopii kaikille, erityisesti heille

· jotka haluavat oppia syömään terveellisesti
· jotka haluavat noudattaa pysyvää painonhallintaa
· jotka haluavat pysyviä tuloksia
· jotka haluavat energisemmän ja pirteämmän olon
· jotka haluavat eroon sokerista ja turvotuksesta
· jotka eivät halua laskea kaloreita tai punnita ruokia
· jotka haluavat yksinkertaiset ja helpot ohjeet (sopii myös jos käytät viljoja/maitotuotteita)

Tässä valmennuksessa saat:
 • terveellisen ruokavalion ilman kaloreiden laskentaa (pääosin maidoton&gluteeniton)
 • terveysvinkkejä pysyvään painonhallintaan
 • kesto 4-6 vkoa tai voit jatkaa pidempäänkin
 • terveellisja maistuvia reseptejä
 • vaihtoehtoja terveelliseen herkutteluun
 • vinkkejä palauttavaan uneen
 • vinkkejä miten päästä eroon sokerista
Tämä valmennus on tarkoitettu sinulle, joka olet tyytyväinen nykyiseen painoosi tai haluat pudottaa muutaman kilon tai päästä eroon turvotuksesta ja haluat omaksua terveellisiä ruokailutottumuksia. Voit jatkaa tätä terveellistä ruokavaliota niin kauan kuin haluat sillä tämä ruokavalio on tarkoitettu pysyväksi. Ohjelman avulla omaksut terveelliset elämäntavat ja saat pysyviä tuloksia.


In this post I share tips about how to lose weight permanently and introduce my online nutrition coaching programmes.  You can check them in here. In the following weeks I will do a dedicated weight loss post in English. 

💗 JennikatjaComments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä