Skip to main content

Noudattaako ravintovalmentaja itse oppejaan?

Mitä tapahtuu kun ravintovalmentaja ei kykene itse noudattamaan omia ohjeitaan?

Tämä aihe nousi esille, kun juttelin ystäväni kanssa omasta ruokafilosofiastani ja siitä miten olen voinut noudattaa näitä oppejani omassa elämässäni ja varsinkin nyt raskauden aikana. "Normaali" oloissahan syön oppieni mukaisesti, sillä terveyteni ja hyvinvointini on lisääntynyt melkoisesti alettuani kiinnittää huomiota oman ruokavalioni laatuun. Lue lisää täältä.

Mitä ruokavaliolleni on tapahtunut, kun raskaushormonit ovat vallanneet kehoni? Täytyy myöntää, että ensimmäisellä kolmanneksella en pystynyt syömään niin terveellisesti kuin yleensä syön. Syynä tähän oli jatkuva pahoinvointi. Jostain syystä kaikkein terveellisimmät vaihtoehdot, kuten vihermehu tai smoothie sai minut voimaan entistä huonommin. Itse asiassa olisin oksentanut, jos joku olisi minulle tarjonnut näitä...Mitä kroppani sitten halusi? Aamulla (onneksi) puuroa ja tuorepuristettua appelsiinimehua. Lounaaksi maistui erittäin hyvin runsas hiilarinen kouluruoka. Yleisestihän kouluruoan tulisi noudattaa yleisiä ravitsemussuosituksia mutta kouluruoan laatu vaihtelee paikoittain ja annoksittainkin. Ajoittain maistuva kouluruoka oli kuitenkin pelastukseni, sillä iltaa kohden oloni huononi, joten en pystynyt syömään kuin leipää tai herkkuja (bataattiranskalaisia, croissantteja). Jälkeen päin ajateltuna aika karmean kuullosta 😀 Jostain syystä Lidlin croissantit maistuivat ekstra hyviltä 😂 Enää en ymmärrä, mikä niissä oikein viehätti. Vaikka ruokavalioni oli normaalia huonompi, en potenut siitä huonoa omaatuntoa, sillä tiesin tämän olevan lyhytaikaista.

Alkuraskaudessa himoitsin myös muutamia terveellisiä juttuja, kuten erilaisia kaaleja ja appelsiineja. Kaalin himo johtui varmasti lisääntyneestä foolihapon tarpeesta, sillä syömällä runsaasti kaaleja foolihapon tarpeen saa tyydytettyä melko hyvin. Appelsiineista sain tankattua kehooni C-vitamiineja ja kuituja.

Kesällä on saanut ihania,tuoreita ja terveellisiä herkkuja joka päivä

Myös nektariinit ovat maistuneet välipalalla
Helteiden aikana maistui mansikka-avokado jäätelö. Kurkkaa resepti täältä.

Toisen kolmanneksen alkaessa ja pahoinvoinnin väistyessä pystyin palaamaan "normaaliin" ruokavaliooni. Olin onnellinen, että pystyin ravitsemaan kehoani terveellisillä ruoilla ja takaamaan sikiölle hyvän kasvualustan. Näillä samoilla terveellisillä eväillä olen jatkanut myös viimeisellä kolmanneksella. Toki lomalla olen herkutellut enemmän, mutta se kuuluu asiaan, jos 80% ajasta syö muuten hyvin. Lopuksi vastauksena kysymykseen mitä siis tapahtuu kun ravintovalmentaja ei itse pysty noudattamaan oppejaan? Ei mitään, sillä seuraava päivä on aina uusi mahdollisuus ja jokaiselle tulee elämässä tilanteita, jossa ei pysty toimimaan niin kuin pitäisi. Kuitenkin, kun kerran on sisäistänyt terveelliset elämäntavat, on niihin helppo palata takaisin!

Ensi viikolla alkavat opettajan työt ja paluu arkeen, jolloin on vielä helpompaa noudattaa terveellistä ateriarytmiä. Tosin en kiellä etteikö lomaa ja tätä vapautta tulisi ikävä 😀 Mutta ilman työtä ei lomakaan tuntuisi näin hyvältä. 

Lisäksi ensi viikolla lanseeraan uuden ravintovalmennuksen. Pysykää kuulolla, luvassa on hyvinvointia erityisesti äideille ❤ Sillä välin jos lomaturvotus mietityttää, klikkaa alta edellinen postaukseni aiheesta ja tutustu Kolmen viikon hyvinvointi dieettiin, jonka avulla pääset mahdollisesta kesä pöhötyksestä eroon ja pääset takaisin ruotuun terveellisen ruokavalion pariin. Verkkovalmennus kampanjahintaan 14,90€ vielä ensi viikon.

❤Jennikatja


Lue myös:


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä