Tänä päivänä valmennuksia on monenlaisia tarjolla. Mistä tunnistaa laadukkaan valmennuksen? Tämä onkin hyvä kysymys. Itse lähtisin miettimään ensin sitä, minkälainen valmennusfilosofia valmentajan taustalla on. Siispä tässä postaus omasta valmennusfilosofiastani.
Valmennukseni eivät ole ihmedieettejä vaan niissä opetellaan terveellisiä ja pysyviä elämäntapamuutoksia. Näin ollen valmennukseni sopivat ihan kaikille. Valmennus etenee pieni päätös- päivässä periaatteen mukaan. Otamme siis sinulle sopivia askeleita ja muokkaamme hyvinvointia tukevia käytäntöjä sinun arkeesi sopivaksi.
Valmennuksissa ei hifistellä tietyillä ruoka-aineilla vaan keskitytään enemmänkin kokonaisuuksiin. Ja vaikka valmennuksissa panostetaan terveellisyyteen löytyy myös herkuille oma paikka ja aika. Uskonkin, että liian tiukka raamien noudattaminen johtaa pidemmän päälle ongelmiin. Suurimmalla osalla asiakkaista ongelmana on ollut säännöllisen ateriarytmin noudattaminen. Keskittymällä muuttamaan muutama huonompi ruokailutottumus ja lisäämällä pari parempaa valintaa päästään yleensä parhaimpiin tuloksiin.
Valmennusfilosofiani tähtää pysyvään muutokseen ja tämä onnistuu mm. fiksua ateriarytmiä ja raikasta energiatasapainoa ylläpitävää sisältöä noudattamalla sekä omaa fiilistä kuuntelemalla.Tärkeää on myös löytää omaan kuormitukseen sopiva harjoitusohjelma liikunnan osalta. Tavoitteena on tehostaa aineenvaihduntaa ja ymmärtää mitä keho oikeasti tarvitsee sekä löytää oikea tapa liikkua! Lopputuloksena energinen olotila!
Intuitiivinen syöminen
Suosin intuitiivista syömistä eli syömistä omaa kehoa kuunnellen. On hyvä
pysähtyä ja kuunnella mitä keho oikeasti tarvitsee. Kylmänä talvipäivänä
kehoani ravitsee enemmän lämmin keitto kuin raikas salaatti. Intuitiivinen syöminen on meillä jo "valmiina" kun synnymme. Pieni lapsi syö juuri sen verran kuin hänellä on nälkä. Jossain vaiheessa osa meistä harhautuu ja ei enää kuuntele kehon nälkäsignaaleja. Useat dieettikokeilut ja tiukat ruokarajoitukset erkaannuttavat meidät intuitiivisesta syömisestä. Liian tiukka kontrolli ruokailuhin johtaa pidemmän päälle ongelmiin. Intuitiivisessa syömisessä kontrollin sijaan noudatetaan sallivuutta. Kaikki on sallittua ja näin mielikin kevenee. Tiukka kontrolli voi sen sijaan aiheuttaa pakonomaista suhtautumista tiettyihin ruoka-aineisiin.
Ehkäpä kontrollin taustalla on ajatus, että tiukilla malleilla ja ohjeilla päästään parempaan lopputulokseen. Itsekuri ja tahdonvoima vahvistuu ja näin ollen kaikki sujuu helpommin. Valitettavasti tässä käy juuri päinvastoin. Pysyvä painonhallinta ei juurikaan ole kiinni itsekurista vaan taustalla olevista ajatusmalleista.
Hifistelyjen ja quick fixien sijaan tulisikin palata perusteisiin ja aloittaa työskentely tästä. Erilaisilla kuureilla usein vain tekee hallaa omalle hyvinvoinnille. Aineenvaihdunta jumiutuu ja keho menee sekaisin. Tätähän me emme halua vaan pysyvää muutosta myös ajatusten tasolla.
Jos haluat pysyviä tuloksia ja heittää nälkäkuurit ja dieetti-ajattelu romukoppaan, varaa minulta maksuton kartoitusaika, niin katsotaan, kuinka voisin auttaa sinua 💞
💓 Jenni
Edellinen postaus:
Onpa kiva, että mainitsit intuitiivisen syömisen! Liian usein tarjoillaan vain valmiita kaavoja ja ohjeita. Me kuitenkin kaikki ollaan yksilöitä :)
ReplyDeleteKiitos kommentistasi! Juuri näin yksilöllisesti kehomme vastaa erilaisiin ruoka-aineisiin.
ReplyDeleteIntuitiivinen syöminen on kyllä hyvä juttu. Kuten muunlainenkin intuitiivinen eläminen. Meiltä on koulutettu ja kasvatettu liikaa pois kyky kuunnella omaa intuitiota <3
ReplyDeleteKyllä! Tuntuu, että koko ajan etäännytään enemmän.
Delete