Skip to main content

Aamurutiinit parempaan päivään


Olet varmaan kuullut, että maailman menestyneimmät ihmiset ovat aamuihmisiä, joilla on omat tehokkaat aamurutiinit varattu jokaiselle aamulle. Näihin menestyneimpiin ihmisiin kuuluvat mm. Oprah Winfrey ja Sheryl Sandberg ja tv-tähti the Rock. Mitä he sitten tekevät aikaisin herättyään? Jokaisella menestyjällä on omanlaisensa rutiinit, mutta kaikkia niitä yhdistää aamun rauhallisuus ja kiireettömyys. Aamu asettaa koko loppupäiväsi suunnan, joten ei ole yhden tekevää, miten aamusi aloitat..Tässä postauksessa jaan muutaman hyvän aamurutiinin, josta niin mieli kuin keho kiittävät.

1. Anna aamulla itsellesi omaa aikaa


Tee aamun ensimmäisinä hetkinä juuri mitä itse sillä hetkellä kaipaat ja haluat tehdä. Jollekin se voi olla aamukahvin keittäminen ja sen rauhassa juominen, toiselle se voi olla päivän to do-listan kirjoittaminen, kolmannelle se voi olla meditointi tai kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittaminen (tästä olen kirjoittanut aiemmin täällä). Itse haluan heti aamulla päästä ulos raittiiseen ilmaan liikuttamaan kehoani. Käyn joko juoksulenkillä, hitaalla hengittelykävelyllä tai teen pienen jooga harjoituksen pihassa. Kuuntelen aamulla mitä kroppani juuri sillä hetkellä kaipaa. Tietenkin perheenäitinä minun ei ole mahdollista joka aamu toteuttaa näitä omia rutiinejani mutta yritän parhaani mukaan. Sillä olen huomannut, että sallimalla itselleni omaa aikaa heti aamusta, mieliala on positiivinen koko päivän. Kuitenkin, jos olen nukkunut edellisen yön huonosti, teen aina rauhallisempia kehon herättely liikkeitä aamulla. Enkä siis ryntää juoksulenkille, vaikka olisin sellaisen suunnitellut. Juuri aamulla minulle on hyvin tärkeää päästä ulos, sillä koen, että yön jäljiltä olo on aina hieman kankea ja tunkkainen. Raitis ilma kasvoilla herättää juuri parhaalla mahdollisella tavalla!

2. Kylmä suihku/järvessä uiminen


Rakastan järvessä uimista. Siinä vaiheessa, kun nousen kylmästä järvivedestä olen täysin hereillä ja valmis päivän haasteisiin. Jos en pääse järveen uimaan, otan yleensä kylmemmän suihkun. 

3. Syö rauhassa kunnon aamiainen


Ravitsevan aamiaisen syöminen on todellinen terveysteko omalle kehollesi. On paljon tutkimuksia, joiden mukaan hoikkia ihmisiä yhdistää juuri runsas aamupalan nauttiminen joka aamu. Itse en koskaan skippaa aamupalaa, sillä aamulla olen aina todella nälkäinen. Lempi aamupalani on hellalla keitetty kaurapuuro marjojen ja pellavasiemenrouheen kera. Lisäksi syön myös kauraleipää ja kananmunan. Kahvia en käytä säännöllisesti, sillä se huonontaa yöuniani ja aiheuttaa päänsärkyä iltapäivisin. Mitä tulee puhelimen käyttöön aamuisin niin yleensä vasta tässä vaiheessa avaan puhelimeni lentotilasta ja olen valmis "palvelemaan" muita 😃Tämä seikka on myös auttanut rauhoittamaan aamujani vain itselleni ja perheelleni. Laitan puhelimeni yöksi lentotilaan, koska en halua säteilyä omaan makuuhuoneeseeni ja olen sitä mieltä, että illat ja yöt ovat rauhoittumista varten, eikä somen selailu kuulu tähän.

Tässä nämä pienet aamurutiinit olivat. Aikaa menee juuri sen verran kuin itse haluat.


Oletko sinä aamuihminen? Jos et niin voisitko kokeilla herätä hieman aiemmin, jotta saisit hetken omaa aikaa?


Olisi ilo, jos tapaisimme myös Instagramissa @jennikatja

💗Jennikatja

Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä