Oletko ajatellut sitä, miten kuukautiskierto voi vaikuttaa sinun treenimotivaatioon tai treenituloksiin?
Kuukautiskierrolla on tiettyjä vaikutuksia vireystilaan ja vaikutukset voivat vaihdella yksilöllisesti.
Esimerkiksi kuukautiskierto voi vaikuttaa seuraavanlaisesti:
Energia ja voima: Kuukautiskierron eri vaiheissa hormonitasot vaihtelevat, mikä voi vaikuttaa energiatasoihin ja fyysiseen voimaan. Esimerkiksi ovulaation aikaan (kierron keskivaiheilla) voi olla enemmän energiaa ja voimaa verrattuna kuukautisten alkuun, jolloin voi olla enemmän väsymystä.
Kipu ja epämukavuus: Joillakin naisilla kuukautiset voivat aiheuttaa kipua ja epämukavuutta, mikä voi vaikuttaa haluun ja kykyyn harjoitella intensiivisesti.
Mieliala: Hormonaaliset muutokset voivat vaikuttaa mielialaan kuukautiskierron eri vaiheissa. Esimerkiksi premenstruaalioireyhtymä (PMS) voi vaikuttaa mielialaan negatiivisesti, mikä saattaa vähentää motivaatiota treenata.
Kestävyys ja suorituskyky: Tutkimukset ovat osoittaneet, että kestävyysurheilussa naisilla voi olla vaihtelua suorituskyvyssä kuukautiskierron eri vaiheissa. Esimerkiksi progesteronitasojen ollessa korkeimmillaan kuukautisten lähestyessä, kestävyys voi hieman laskea.
Harjoitusohjelma ja sopeutuminen: Monet naiset huomaavat, että sopeutuminen treeniohjelmaan kuukautiskierron mukaan voi auttaa optimoimaan tuloksia ja vähentämään mahdollisia haittavaikutuksia, kuten väsymystä tai suorituskyvyn laskua tietyissä vaiheissa.
Entäpä miten tulisi syödä kuukautiskierto huomioon ottaen?
Mitä tiettyä liikuntamuotoa kannattaisi suosia folliikkelivaiheessa?
Missä kierron vaiheessa kannattaisi hyödyntää HIIT-treenejä?
Mitä tulisi syödä ennen kuukautisia?
Kaikkiin näihin kysymyksiin löydät vastauksen alta:
Comments
Post a Comment