Syötkö enemmän stressaantuneena?
Onko sinun vaikea vastustaa herkkuja, kun tunnet olevasi väsynyt?
Entäpä palkitsetko itseäsi herkuilla stressaavan ja kiireisen työpäivän jälkeen?
Oletko joskus turruttanut yksinäisyyden tunnetta syömällä herkkuja?
Kun halutaan päästä eroon tunnesyömisestä, ensimmäinen askel on tiedostaa omat toimintatavat. On hyvä pysähtyä ei-toivotun käytöksen äärelle ja hengittää muutaman kerran syvään sekä kysyä itseltä miksi toimin näin? Tuottaako teko minulle nyt välitöntä hyvää, mutta pitkällä ajalla mielipahaa ja itsesyytöksiä? Syy-seuraus-suhteen tiedostaminen ei yksin riitä muuttamaan käytöstä, koska tunteita ei voi hallita. Kuitenkin tunteita voi oppia hyväksymään ja jossain määrin hallita niitä reaktiota, joita tunne aiheuttaa. Nämä asiat ovat yleensä monimutkaisia, joten niiden käsittelemiseen menee aikaa. Tiedostamalla ja muokkaamalla omia toimintamallejaan on mahdollista suhtautua ruokailuun joustavammin. Joustava suhtautuminen ruokailuun taas auttaa terveen syömiskäyttäytymisen hallinnassa.
Katso alta olevalta videolta, kuinka voisit oppia toimimaan näiden tunteiden kanssa ja hillitä herkkuhimoa silloinkin, kun se tuntuu mahdottomalta.
💓 Jenni
Edellinen postaus:Kaipaatko motivaatiota terveelliseen syömiseen?
Lue myös:
💓Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä
💓Kuinka syödä kesällä fiksummin?
Tämä on tärkeä aihe. Tosi monella on tunnesyömistä joko tiedostettuun tai tiedostamattomaan ahdistukseen ... ellei kaikilla?
ReplyDeleteMonella laihduttaminen ja elämäntaparemontit tökkäävät juuri tämän takia.
Kyllä, olen samaa mieltä! Monilla asiakkailla tätä lähdetään heti alkuun työstämään.
ReplyDelete