Jo vuosikymmenet ihmiset ovat tienneet, että yksi ainoa liikunnallinen harjoituskerta voi nostattaa mielialaa ja liikunta on yhteydessä vähentyneisiin masennusoireisiin. Tästä on esimerkkinä amerikkalainen tutkimus, jonka mukaan säännöllisesti liikkuvilla ihmisillä on 25 prosenttia alhaisempi todennäköisyys saada diagnoosi vakavasta masennuksesta. Kun Suomessa mielenterveyspotilaiden määrä on noususuunnassa, eikö jokaisen kannattaisi harrastaa säännöllistä liikkumista? Kyseessä ei siis ole treenaaminen verenmaku suussa vaan perusliikkumisesta esimerkiksi kävelemisestä.
Suoraan nämä tutkimustulokset eivät siis tarkoita, että liikunta vähentäisi masennusta. Voikin olla, että masentuneisuus vähentää liikuntaa. Tätä varten tehtiin toinen tutkimus, jossa masentuneet jaettiin kahteen ryhmään: yhteen, joka harrastaa liikuntaa ja toiseen, joka ei harrasta liikuntaa, mutta saivat masennuslääkkeitä. Mitä kävi?
Neljän kuukausen sisällä masennuslääkettä käyttäneiden mieliala oli parantunut ja ryhmän jäsenet eivät enää olleet masentuneita. Kuitenkin yhtä voimallinen ilmiö huomattiin myös liikuntaa harrastaneessa ryhmässä. Liikunta vaikuttikin yhtä hyvin kuin lääkitys!
Olen itse huomannut liikunnan positiiviset vaikutukset myös omaan mielialaan. Kun liikuttaa kehoaan säännöllisesti, on oikeasti energisempi olo ja aivot toimivat paremmin. Treenin jälkeen mielen valtaa vain hyvät ja positiiviset ajatukset. Mikä parasta, pienikin liikuntahetki auttaa positiivisen aivokemian luomiseen. Kokeile ja ylläty.
Nämä raittiit syysilmat suorastaan kutsuu ulos kävelemään!
💓 Jenni
Lähteenä käytetty Kuinka elää kuolematta -teosta.
Edellinen postaus: Voiko aspartaami aiheuttaa masennusta?
Lue myös:
💓Millainen on syöpää ehkäisevä ruokavalio?
💓Jumittaako aineenvaihduntasi?
💓Miksi sinun tulisi liikkua joka päivä?
Comments
Post a Comment