Skip to main content

Q&A -kysymyksiä ravinnosta


Viime vuosien aikana olen käynyt paljon luennoimassa hyvinvoinnista ja ravinnosta. Tietenkään viime aikoina en ole käynyt koska olen äitiyslomalla ja olosuhteiden vuoksi kaikki tilaisuudet on peruttu.  Luentojen lopuksi varaan aina aikaa yleisön kysymyksille. Tässä postauksessa ajattelin jakaa usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastauksia.


Montako kananmunaa voin syödä viikossa?

Tässä asiassa ravitsemussuositukset ovat hieman muuttuneet ja tiukkoja suositusmääriä ei enää anneta. Jos sinulla ei ole ongelmia kolesteroliarvojen kanssa, niin kananmunia voi syödä päivittäin. Jos kolesteroliarvot ovat koholla, voit syödä munia harvemmin (3kertaa viikossa) tai jättää keltuaiset syömättä.


Mitä leivän päälle?

Leivän päälle suosittelen voin sijasta margariinia, jossa on rasvaa vähintään 60%. Lue tarkempi postaus rasvoista täältä.

Lihottaako leivän syöminen?

Tämä riippuu siitä minkälaista leipää syö ja minkä verran päivässä. Leivillä ei tule korvata päivän aterioita, mutta täysjyväruisleipä kuuluu terveelliseen ruokavalioon. Lisäksi leivän päälle ei kannata laittaa meetvurstia tai kermajuustoa.


Voiko avokadon syödä joka päivä?

Avokadossa on paljon kuitua ja hyvää rasvaa, joten ehdottomasti avokado kuuluu terveelliseen ruokavalioon.


Tarvitsenko proteiinijauhetta, jotta voin kehittyä salitreeneissä?

Tämä riippuu siitä kuinka usein treenaat ja siitä, minkälainen ruokavalio on muuten. Proteiinijauheet ovat käteviä välipaloja, jos seuraavaan ruokailuun on pidempi aika. Salitreeneissä voi kehittyä kyllä ilman proteiinijauhettakin, jos proteiinin saa muusta lähteestä.

Mitä mieltä olet omega 3 lisäravinteista?

En suosittele omega3-lisäravinteita, koska niiden puhtaudesta ei voi olla varmuutta. Omega3 tulisi aina saada mielellään ruokavaliosta. Jos lisäät puuroon 1tl pellavansiemenöljyä tai 1 rkl pellavansiemenrouhetta, saat tarvittavat päivän omega3-rasvahapot.

Paljonko d-vitamiinia minun tulisi nauttia?

Ravitsemussuositukset suosittelevat 10 mikrogrammaa vuorokaudessa ja yli 65-vuotiaille 20 mikrogrammaa. Kannattaa käydä mittauttamassa omat arvot niin saa varmaa tietoa siitä, kuinka paljon tarvitsee lisä d:tä. 

Mikä on paras kuidun lähde?

Hyviä kuidunlähteitä ovat mm psyllium, jälkiuunileipä, pellavansiemenrouhe, vehnälese, ruislese ja kauralese.

Onko puolukka terveellisempi kuin mustikka?

Mustikassa ja puolukassa on eri vitamiini- ja hivenaineita mutta molemmat ovat erittäin terveellisiä. Käytä näitä vaihdellen niin saat parhaat hyödyt irti! 

💗Jennikatja


Comments

Popular posts

I Quit Drinking Coffee and it Changed My Life

5 Effective Weight Loss Drinks

How to Stay Young and Healthy

My Healthy Morning Routines

Irti makeanhimosta -5 tehokasta vinkkiä